馬來西亞/新加坡 討論區

946 回覆
36 Like 23 Dislike
吉打變到咁綠真係有啲意外
屎忽敏贏咗咁都收唔到佢山
有信仰,冇水飲 who cares

都可能係個傻尻大臣成日都話檳城自古以來係吉打嘅一部分,班鄉下佬就跟埋佢一齊幻想大一統

今次巫統崩潰就真係意外,第一大黨就咁玩完
巫統城市區重ok,但以往鄉下鐵票走晒
唔好幻想咁多啦。就算唔係新加坡,出去旅行點都要袋定現金傍身啦
今次雪蘭莪真係慘贏,蝕咗好多議席,仲要冇咗三分之二絕對優勢。嚟緊施政都好難搞。

雖然檳城成績唔錯,但係安華嘅鄉下真係輸到七彩。除非下一屆安華親自返去選,否則都好難搞
檳城都唔掂啦,馬拉區15個輸剩四個重要係檳島有兩席失守反而森美蘭估唔到,巫統贏得好好
巫統北部真係被連根拔起,剩返南部撐住佢
睇啲人講好似係因為Syed Saddiq喺Selangor𠝹票
馬來西亞榴槤如果真空包裝咗
冇味道可唔可以上飛機寄倉返香港?
我以前18年試過帶1次 唔知而家有冇改例
如果去沙巴,預幾多日好?
同埋沙巴D野貴唔貴? 貴唔貴過Bangkok/Pattaya
唱少少但真係唔使太多
上次玩3日 兩個人先使到$100坡紙cash
大部份時間碌卡多
吉隆坡去食貓山王/黑刺咩價位同埋去邊個市場食唔係劏遊客?thanks
有無人聽晚係新加坡?一齊去Clarke Quay飲吓嘢,睇下揀唔揀到女
啱啱買左來回千7去sin 留名
好想返大馬食野
起碼平香港唔少
有無人知係邊唱錢抵啲?
atm算啦,好rate果d又排到傻
Mid valley
搭scoot早一個鐘到機場夠唔夠時間?
呢排馬來西亞係咪唔安全
呢排好多kk 園post
唔計機票 1月去 4日sg預幾多budget比較好?
會去曬uss 聖淘沙 Chinatown orchard等等大路景點
對酒店冇乜要求 有張床唔污糟就得 食嘢都冇乜要求 乾淨+擺得入口就ok 但希望成個trip有2-3餐食好啲
shopping 都唔會太多 買少少嘢食咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞