馬來西亞/新加坡 討論區

946 回覆
36 Like 23 Dislike
早成點先?
我5月睇去sg 7-8月旣機票
無論CX定新航都四千幾
咁冇辦法啦
有好多人份工就係放正呢啲high season
除咗老師仲有?
去新加坡小童大過7歲係唔係要買EZ-link好D,同埋有冇分小童價? 如果用信用咭幫比會收幾多charge?
你又講得啱喎
其他工可以用request淡季放大假去旅行
用信用卡搭車呢個問題之前已經有巴打解答過
KL市中心有咩三人房酒店推介?
我都好想咁去 個火車站勁撚靚
入面其實普普通通,出面望入去就ok ge。去埋太平,冇記錯有英式建築風格嘅麥當勞同埋有段啲樹好靚嘅路,雖然嗰度出名海鮮同蟹粥不過太平海鮮冇咩特別馬拉嚟講又唔算平俾遊客炒貴晒有時間去埋金寶食咖喱麵包雞
各位啱啱去完新加坡旅行
準備去新加坡旅行
或者好鍾意新加坡
或者好想移民去新加坡嘅巴打絲打們
歡迎加入以下嘅TG group

https://t.me/+nAPboZ-TE6U5NmVl
好似在校學生先有學生價
外國遊客冇
睇到了,今次會試下用HSBC張Master Debit咭,睇下會收幾多charge
係啦,睇來買張Ezlink比小朋友算
吉隆坡仲有咩地方推薦?
主要係食野同行街
已知有阿羅街/茨廠街/雙子塔/雲頂
黑風洞
推一推想問
大馬好玩過星加坡好多星加坡講玩重衰過香港又相似不過住係幾好嘅,安全又方便,綠化做得幾好,嘢食容易適應,再唔係直接過johor買餸食嘢shopping入油再返星加坡,慳勁多
試吓當地Mamak,KL好興,Sunway subang有時間可以去玩吓睇吓嘅,subang都ok多嘢食
大商場-one u (附近Damansara utama 都算多嘢食),mid valley pavilion Sunway KLCC咁囉
想去當地巴剎,你可以去吓OUG巴剎,早餐嗰度食埋
茨廠街成條女人街咁 順路就去 唔好特登去
大商場有Pavilion/MyTOWN/1 Utama
獨立廣場嗰邊幾靚 可以連埋中央市場一齊去
有時間可以去市區以外嘅夜市 Eg康樂夜市
仲正過亞羅街
康樂夜市係逢星期幾開?
除咗康樂夜市仲有冇咩夜市值得去
我星期三就走
夜市我淨係去過呢個因為佢最長
同埋可以去ICC Pudu食早午餐 裏面好多local food揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞