屋宇署派員到日出康城調查 業主設計師疑在場

630 回覆
428 Like 5 Dislike
要求就可以做?
影個屋宇署托杉咩
你話人唔識唔會顯得你識
而家如果佢無擺上網鬼知
我只係指出監管制度有問題
你覺得無問題可以教下大家點樣無問題法
https://www.bd.gov.hk/tc/building-works/minor-works/minor-works-items/types-of-minor-works/index.html

政府一早有講晒咩野小型工程要搵咩人做同請咩專業人士。如果去到唔涉及間隔改動嘅裝修都要入紙,你自己諗下最後係邊個麻煩咗姐。
其實有樣野叫物業管理公司
依家拆牆咁大工程都可以唔知
其實好撚on9
不如問仲入唔入到房好過
我估你老母俾狗屌生左個弱智仔
5-7成咪成幾十萬
唔怪之得工程咁落力sell業主爆牆la
不過呢單要還原唔知要爆幾多幅先回到本
隻狗一定屌過你老母呀
唔係幫班物管
但閂埋門做乜管理公司又真係未必知嘅
拆磚牆邊洗入紙 搵管理處上嚟望望就搞掂
講到尾係康城管理處垃圾 冇人問冇人睇 想知佢用邊間物管
拆牆加大裝喎 啲三行佬肯定上上落落啦
冇藉口唔知啦
?你好似唔明我講咩,不如你講下你理解左我講乜嘢先
定係有有邊句唔明要我解釋/講清楚少少?
對佢來講,最好改例改到物管同BD可以隨時爆門入去check
棚架料都得 咁Condom都得啦
好難做喎
唔通裝修工程要同屋宇署申請
然後要單單工程都派人check?

如果玩合資格人士果套就哂氣
拍下膊頭就有人簽名啦
事實係有管理公司會喺裝修完咗之後入屋睇有冇拆咗結構嘢
爆門都唔得
要人人屋企裝cctv再直駁管理處同政府
咁樣個問題就唔再喺業主身上
監管制度完善晒
通常拆牆係搵管理處 叫管理處帶埋張圖上嚟睇 冇搞主力牆就唔會理你 到完咗成單野再上去望多次
講到尾係康城管理處垃圾 交咁多管理費 小小野都做唔好 你估管理處淨係樓下保安做登記就叫管理咗咩
揾黃師父去執吓雞就啱喇!
黃師父:一早話你聽除咗我,無人識裝修架啦
起碼都要有個RPE先叫專業人士啦
點解要俾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞