[KPOP] K-POP 2023討論區 (28)

1001 回覆
3 Like 19 Dislike
啫係出糧但冇得睇糧單?而家係咪類似想要返份公開透明嘅糧單?
【"前經紀公司合同無效" Chuu訴訟結果8月17日得出結論】

女子組合本月少女出身的Chuu的專屬合約訴訟預計將在8月得出結論。

1日今天首爾北部地方法院第 12 民-事案件分-庭 舉行了第-四次聽-證會,針對 Chuu 對 Blockberry 提起的民-事訴-訟,判定專屬合約無效。

Chuu 的法律代表說:「我們已經提交了與最近的臨時禁-令及其結果相關的書面材料。此次專屬合同無效。」

Blockberry 的法定代表人並未進一步表態。
肥華=南韓姜逼
gigi=南韓發脹alton
Lia首ost又幾好聽
佢把聲好啱唱ost

好襯啊
邊個會買佢嘅碟
20年? 唔係規定咗最多7年咩?

呢一啲有心人士企圖分裂我地SMTOWN
嘅手段係唔會得逞!
呢班人(除左伯賢bb)都唔識得飲水思源
牙daddy chen你搞咁多野都仲俾你出歌
去海外巡演 試問除左yg sm仲有邊度容得下你?!
仲有大哥,存在感基本上係零 都夾硬俾你入CBX
搵埋搵埋都唔少啦 明明CBD係最好
個個都住豪宅揸靚車
今日竟然聯同外部勢力食碗面反碗底!
心痛!
為公司添煩添亂!
罰你地盡快cb
SM PR 呢
Sick Leave左
岩岩先醒
可能有佢先係問題個因 只係之前佢個權太大 未爆
到佢開始走火入魔 公司內部都頂佢唔順要反佢 佢帶出/累積落嚟嘅問題宜家先一次過爆出嚟
需要定期觀看的aespa外星人rap錄音花絮 (Karina&Giselle)

影片
https://youtu.be/30i-yfHyK_8

Pam murr wassur doo wee gecha love mee wassur doo yee thang~

雖然兩個人都覺得很荒唐 但都念得很好ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

+) Dreams Come True
https://youtu.be/H69tJmsgd9I

Dreams Come True裡面真的有這段ㅋㅋㅋㅋㅋ
原本S.E.S的版本裡面也有

來源: theqoo https://theqoo.net/2805707887

1. 我要瘋了ㅋㅋㅋㅋ 她們兩個為什麼都念得那麼好ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

2. 啊ㅋㅋㅋㅋㅋ 太厲害了ㅋㅋㅋ

3. Giselle超強ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

4. Giselle的vibe真是太瘋狂了

5. 歌詞是怎麼回事ㅋㅋㅋㅋㅋ

6. Giselle幾乎是母語人士等級了,她是外星出身的嗎

7. Giselle真的很擅長rap..

8. 我以為那邊都是機器弄出來的ㅋㅋㅋㅋ 沒想到是親自錄音的

9. 我超喜歡這個part ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

10. 我好喜歡Giselle.. 我覺得Giselle的現場rap都比音源好聽,不曉得為什麼ㅋㅋ

11. 原來Giselle是外星人啊......... 可能因為是母語人士,所以念得又順又自然吧

12. ㅋㅋㅋㅋ 這個就是我入坑aespa的影片ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

13. Giselle是native外星人嗎ㅋㅋㅋㅋㅋ

14. 那個明明就是會讓人覺得很尷尬的rap,Giselle為什麼可以念得這麼有味道呢..? Karina的rap也很棒ㅋㅋㅋㅋ

15. 這是什麼ㅋㅋㅋㅋ Giselle感覺很疑惑,但還是念得超好的

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)
間野係咪諗住拉走3條友再搞個JYJ 2.0
咁呢3個係咪叫咩好
aespa Giselle因健康原因不得已缺席今天的認哥錄製,將由Karina、Winter、寧寧三人參加。

@金脂膩 佢係咩病?
本身已經係EXO-CBX
又好似係喎
下? 咁即係一次拉走晒3個主唱??
點解會仲有20年合約
唔係改咗㗎咩
聽過無名歌Part.1都好難對SM管理層有好感
邊個係金脂膩
Xiumin係rap同副唱
走咗兩個主音,得返DO
你而家呢個名我驚有bunnies會睇錯衝出嚟認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞