[KPOP] K-POP 2023討論區 (28)

1001 回覆
3 Like 19 Dislike
gigi係生得柒同有自信
不過都有應有嘅禮貌同唱功
對比另一個 生得白五官普通有自信
冇禮貌冇唱功
2個都 kpop老鼠屎 不過睇profile就gigi贏
話說琴晚,又比我發夢見到Kpop靚女,今次比我見到NMIXX❤️‍🔥的 Lily❤️‍🔥 + Haewon + Kyujin💗 + Jiwoo💝
係夢入面,我同佢地係大學同學,好Friend + 好 close。

當我地正在上電腦堂時,個老師係堂上舉辦LOL比賽。我同Lily❤️‍🔥 + Kyujin💝 + Jiwoo💗 一早已經到達class,但Haewon遲到,所以無法參賽。

比賽好快就完。
當老師正要宣佈第一同時,Haewon終於出現,並且一直線咁走黎坐我隔離。
我地Say過hello之後,毫無疑問宣佈我係第一。

而獎勵係播一首之前記錄的 我最愛的歌,個老師播O.O(唔知點解)。播緊O.O 同時,係夢入面心諗,仆街唔記得更新我的最愛歌for NMIXX❤️‍🔥,應該播Love Me Like This

NMIXX💗成員聽到我的最愛歌係O.O,立即笑住又好開心咁望過黎,Jiwoo💝 仲比咗我一個

好快一瞬間,個場景就變到放學。我同Lily❤️‍🔥 + Haewon + Kyujin💗 + Jiwoo💗 佢地一齊坐巴士返家,坐上層。
我記得係好舊個款巴士,因為啲windows 開曬。

Haewon 好快就第一個就落咗車。
之後我地4個坐同一排,中間係走廊。
Jiwoo💝坐係我左邊近窗,Lily❤️‍🔥 同 Kyujin係右邊twin 位, Lily💝坐近走廊。

當我地正在吹水時( 我成個上身跨過走廊,面好引Lily❤️‍🔥)Kyujin💗突然講咗幾句英文(唔知講咩話題),然後我用英文答返佢。

突然間Lily❤️‍🔥 shocking
同我講:所來你識講英文。
我尷尬答: 識少少咁啦

再吹多一陣水後,到Lily❤️‍🔥 同 Kyujin 一齊係同一站落車。

當得返我同Jiwoo💗時,啲座位開始變大。
我地可以大半身訓係個坐位到

我地好似咁樣頭對頭訓係到,然後佢同我講肚餓,又咁啱我背囊有朱古力。咁就比咗幾粒佢。

佢食咗之後,佢好開心。
並且笑容燦爛咁對我笑(我地訓係到臉對臉),我都跟著笑
最後愛情的BGM就出現 + 我係夢入面勁開心

最後開心咁笑醒咗
第一次開心醒咗,好幸福呀

真夢黎冇吹水

Lily❤️‍🔥愛我
Kyujin💗愛我
Jiwoo💝愛我

佢唔續約對組合都係好事
個時1thek條片仲要話同cube得返兩年 有冇諗過cube都冇咩所謂 冇嘢拎得出手就成日口沒遮攔又唔玩得
同埋佢竟然唔係空降
係預備出道成員
cube諗住佢有台灣綠卡同玩養成系?
有時都喺度諗,點解出事嘅要係小惠
而唔係...
呀Gi唱得好過佢
出道五年嚟講 綜合唱+跳應該冇乜人可以差得過舒華
【新聞】「S.M強迫簽訂了20年的奴隸合同」

EXO的成員邊伯賢、金珉錫、金鐘大主張S.M娛樂的專屬合約不正當性

擔任EXO伯賢、XIUMIN、CHEN法律代理的法務法人律師通過公開發表了伯賢、XIUMIN、CHEN和S.M娛樂(以下簡稱SM)之間專屬合約相關不正當性的正式立場文。

「藝人們之前通過法律代理人從3月21日至今,共向S.M發送了7次內容證明,並通過此反復要求提供透明的結算資料和結算依據的副本。」

與此同時「對於此前無法釋懷的結算,要求準確透明的結算依據,是藝術家們最低限度的正當權利,也是S.M根據專屬合同書和大眾文化藝術產業發展法理應遵守的義務。」

但S.M始終堅持不能提供資料副本的不正當立場。
出道5年,唱得嗰幾句都要人逐個字執
反面
唔會啦,佢人氣好高
EXO 會離開SM?
一開始就簽廿年?
唔怪得一路無咩續約新聞啦
屌佢老味SM
點撚解唔執柒佢呀
好似話freestyle 跳舞次次考試都第一
次次即興玩得最癲都係佢,四個邊睇邊笑
咁我見到佢喺Queencard嘅head isolation係做到幾好,仲心諗平時佢1999,但呢樣做得幾好
班傻閪之前卡車抗議
人哋已經簽約廿年
仲要期間一路唔結婚生仔?
或者要人收埋嚟做?
又成日攞昌珉出嚟講
明明昌珉之前煮嘢食show到婚戒都被人鬧
而家覺得覺唔覺自己好撚厚面皮呀?
臭閪
我話嘅,我話撚知你之前爆幾多碟
點樣愛都好呀
再想操控佢哋嘅人生
再講乜撚嘢退隊
就係仆街臭閪
SMTOWN回應邊伯賢金珉錫金鐘大解約
趁著本公司為準備新的飛躍而集中力量的時期,接近本公司所屬藝人,傳達虛假信息/錯誤的法律評價,無視與本公司的專屬合約,以可以與自己簽訂合約的方式提出非常規提案的外部勢力正在得到確認。
該外部勢力完全沒有真正為藝人著想的心,卻通過流言蜚語、中傷陰謀和花言巧語等,做出了本公司所屬藝人錯誤的判斷,違反專屬合約或引誘他們簽訂雙重合約的非法行為。
JYJ 後仲可以簽超過7年?
exo竟然仲出到跑三跑四跑六
其實EXO嗰四個中國人都簽咗10年約
應該個意思係一開始就簽12-13年先
但可能到咁上下,見會捧吓個別成員
唔係團體係多啲個人job
就要佢哋再簽長啲
計埋練習生嗰啲時間
咪成廿年都有
今次要唯幾
又要鬧邊個係25仔?
即係本身由練習生計起12-13年
續約要求續5年
計埋練習生時期12-13年同出道計12-13年分別好大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞