[KPOP] K-POP 2023討論區 (28)

1001 回覆
3 Like 19 Dislike

土生葡人,葡萄牙語:Macanese,指的是中國澳門居住或在澳門土生土長的葡萄牙後裔,澳門當地也就一兩萬這種土生葡人,YG舔白皮嘛人家感謝的當天在場的也許有也許沒有的白人葡萄牙後裔……並不感謝去填滿幾萬人場子的中國人
明明他們心裡都知道滿場都是誰,但是他們就不說。 他們去曼谷感謝的是泰國粉絲,去科切拉感謝的是美國粉絲,來中國感謝的是土生白皮葡人
最後也不用糾結單詞不單詞的正確性粉絲也不用通過各種論證這個單詞來證明yg立場沒問題,反正yg選來選去不管說什麼單詞,也比說Chinese強。韓國就是賤啊大部分人都對中國仇視敵視各種不要底線,粉絲也不要去洗了。限韓令一定繼續,現在韓國總統一門心思大力反中,這殖民地從上到下都歪,一條狗也想學美國又想賺中國的錢又要一直罵中國。
開tour啲MD跟住個團四圍走,成本係高啲嘅

有次去LA睇con,現場又係賣70幾美金,然後隔兩條街嘅kpop舖過黎派傳單賣平10蚊
其實根本歐美場嘅嘢都係偏貴
飛又貴MD又貴
睇得kpop 嘅又多數係妹妹仔
但通常kpop團去歐美開con只有一年一次甚至幾年一次
啲路人飯唔想錯過機會又買唔起手燈咪求其攞自己有嘅去
https://twitter.com/cikinmoss/status/1662669161443758080?s=46&t=PhsFq8Pkmxicj4TtJB5qDQ
其實好多artist 都真係唔係好在意
真係阻到主辦搵食先出到收其他應援棒呢招啫
Artist緊係咁講啦,唔通屌佢地話「花蕊仔躝啦」咁咩

https://twitter.com/tonefairyjoyy/status/1656660183878336518?s=46&t=QA9kASoKSZLQJPlaAyI4Gg
搞到要沒收似係玩爛咗,大合照都照舉搞到SM crop勁多先出到街
右下枝彩虹雞毛掃

gigi咁hot冇人井?
其實搵gigi p走咪唔洗crop囉
《Queendom puzzle》團體海報公開,6月13日開播,現役+前役女團成員組成全球項目女團 ​
之前吹到咁大 呢個陣容唔係好掂喎
得嗰一枝半枝都要crop 有冇咁小氣
冇咁多團嘅手燈,咪帶自己嗰團嘅手燈去一齊fing ,甘都唔得?
好心就咪China DNA 上身,少少嘢就話人自以為是,大氣啲啦
一個字
好唔吸引
霉團溝霉團都係霉啦
唔通真係突然負負得正咩
26人參賽名單
現役女團
Cherry Bullet 紫蘿 智媛 彩麟
Rocket Punch 高橋朱裡 蓮熙 秀潤
woo!ah! Na Na、Woo Yeon
Weeekly 受珍 昭垠 Jihan Zoa
H1-KEY 麗娜 輝序
tripleS 舒姸 知禹
PURPLEKISS 毛利小雪
LIGHTSUM 相雅
宇少 夏天

Solo
AOA 澯美、Lovelyz Kei、CLC張睿恩、MOMOLAND JooE、Weki Meki ELLY、前NMB48白間美瑠、前BNK48 Fye (泰國)
d女幾啱睇,除咗啲老女人
d人拉橫咗

最貴係帶埋整容醫生
乜Wiki Miki解散咗咩? 點解個不知名人士會喺Solo嗰欄?
2023 年 K-pop 4代女團美貌投票結果

個人排名:
1. 張元英
2. 柳智敏
3. 申有娜
4. 安宥真
5. 趙美延
6. Winter
7. 姜諧潾

團隊排名:
1. IVE
2. aespa
3. (G)I-DLE
4. NewJeans
5. LESSERAFIM
6. ITZY

上年結果

source:
https://lih.kg/yxmgQCX
https://pann.nate.com/talk/370197622
終於有申有娜
面姐勁
同類型節目有前科,唔係幾睇好!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞