[KPOP] K-POP 2023討論區 (28)

1001 回覆
3 Like 19 Dislike
但其實真係首歌本身都麻麻
啲rap好難聽
SKZ快点代言三星
話說琴晚比我琴到Blond Karina❤️‍🔥 + leeseo + winter + (一個感覺似Sunny/太妍) 女idol

個夢係我要坐飛去其他地方,屋企人送機。
出境位係2樓,但1樓有個巨型裝修,所以冇路上2樓。

之後決定分頭搵,最後搵到沿大裝修架條路上到2樓。然後沿路行返落1樓同家人會合路中,比我遇到Blond Karina❤️‍🔥

當落到裝修架其中一個轉角位時,我向下望。竟然比我見到Blond Karina❤️‍🔥係1樓行上黎。因為係小路,所以得我地兩個。

夢入面我作為Fan,見到佢係勁時,係緊張+勁驚。 望到佢上緊黎,我成個人停咗係到

Blond Karina💗轉最後一個角見到我(佢真係好靚女)時,
我自動化地講咗聲:HI
佢笑住HI返我。

我地四目交頭,眼神交流時,我忍唔住講 :我係你Fan.

跟住佢答:Thank you (韓文),然後佢經過我身邊轉灣向上行。

當時 我好緊張的內心問自己:That's it?
當然唔可以啦。

我立即轉身跟上去問佢:我可唔可以合照。佢答:好多Fans都咁問過,不過我地可以去到2樓先合照(佢一邊轉頭講,一邊向前行),夢中的 Blond Karina❤️‍🔥係行得好快,我一道跟佢唔到。

但當我去到一個位,原本有路位置變咗冇。但牆上多咗啲windows,係windows後面, 我見到Blond Karina❤️‍🔥 + leeseo + Winter + 某女idol 同一個細路女慶祝生日。

我當時有感覺條路唔見咗,係個女某idol變走。 但當時冇野阻止到我同Blond Karina💝合照,之後發現牆上面有門,但冇路入去。我最後決定爬牆入去,個位跌落去會死。

最後我力挽狂瀾地成功咗,最記得一入去第一眼見到係冇化妝的Ieeseo,覺得佢冇化妝唔靚,不過唔理佢了。同Blond Karina❤️‍🔥,合照先最重要。

我直接轉身過去Blond Karina❤️‍🔥個邊,Blond Karina💗對我笑住準備好合照,正當我攞起相機正要合照時,屌佢老味,熱撚醒咗

真係發夢冇吹水

Karina💝愛我
我愛❤️‍🔥Karina

佢真係瘋狂世界級靚
東亞/東南亞臉孔 + 黃皮膚之中,
Karina 💝 係世界第一靚
打咁多字托咩
巴打睇一睇精神科
對上一隻覺得好聽已經係Alcohol-Free
打後都麻麻地......零印象
你第一日識佢咩
要睇埋睡眠科

一壓力大,訓唔好就多機會夢到Kpop啲靚女,其實好幸福
認真咩 bad news can’t stop shining正常得多
Dragon dangerous正閪歌
https://youtu.be/EMgVYHj9crs

Talk that talk 咁正都零印象?
https://youtu.be/TYlbFNsk-OM

TTT最正係哩條喎
歌手專輯、音源收益比例

最近韓國小學附近文具店的情景
不愧是小學生大統領的IVE

韓國總統張元英
幾時夢到gigi
小學雞市場
話說
琴晚又夢到Aespa gigi❤️‍🔥,連續兩日夢到佢,好幸福呀我。

事源我琴晚玩完FPS戰爭Game,個夢就帶入戰爭元素。

咁夢入面我就係士兵。我係天橋上面伏擊部分上橋的單兵敵人。因為命得一條,勁驚死。敵人不停上天橋,再向我相反方向前進。點知殺殺下,下一個出現竟然係gigi❤️‍🔥

佢又係黎過橋。當佢過咗之後,因為好奇gigi 💝去邊,所以跟上。當我向前進時,gigi❤️‍🔥返轉頭,嚇到我夢都轉埋。

一瞬間個場景變到多咗好多人,我停咗係橋中間。當gigi過緊黎時,我背對佢,避開gigi❤️‍🔥 視線。 

佢係我前面樓梯口落橋,我放心了。但我留意到有第2個 gigi💗 係我後面橋不遠跳舞。再有幾個gigi💝係橋對面返轉頭。原來佢識影分身。

場景中大家都一個個開始跳舞,咁我都跟住跳,記得係跳緊nct - sticker。
跳到最後變咗跳舞比賽,我贏咗gigi ❤️‍🔥,完後我有一種勝利感覺,周為啲人都望住我落橋。

跟住就醒咗
冇吹水真係夢黎

Gigi❤️‍🔥愛我
我愛❤️‍🔥gigi

整好咗啦
VIBE一樣上唔到

Kpop好女仔

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞