[KPOP] K-POP 2023討論區 (28)

1001 回覆
3 Like 19 Dislike
Top 5 most streamed song by a Kpop Act on Spotify in 2023 (so far):

#1 #NewJeans "OMG" - 354.5M
#2 #NewJeans "Ditto" - 302.6M
#3 #FIFTYFIFTY "Cupid – Twin Version" - 298.7M
#4 #JIMIN "Like Crazy" - 192.4M
#5 #BLACKPINK "Shut Down" - 176.2M
🔥🔥韓網1600樓熱帖評論翻譯🔥🔥
diorbeauty官方IG因代言人照片上傳順序
遭粉絲猛狙
diorbeauty官方IG昨天上傳了兩位代言人——韓國花滑女王金妍兒、BLACKPINK成員金智秀的照片。因為上傳順序不同,金妍兒的照片出現在首頁,金智秀的照片出現在第2頁,引發了金智秀粉絲的不滿,紛紛趕赴評論區抗議維權。

其實帶其他團既棒去係咩心態?

真心似krystal全盛期
獨家:「培養頂級愛豆」的藝術高中教師10年來對學生實施性犯罪

經確認,某著名藝術高中系主任A某上個月被指定為性犯罪加害者後自殺,遭受到其性暴力的學生不止一兩名。據調查,他至少犯罪了10年以上,除了已知的學生外,體育京鄉確認到的受害女學生就達5人,令人震驚。

該學校以培養出BXX、TXXXX、NXXXXXXX、IXXXX等頂級愛豆成員的藝術高中而聞名。最近在MZ一代中人氣最高的愛豆出身的男演員也是該校出身。該學校有名到甚至被稱為「偶像士官學校」。但真正在該學校工作並教育學生的教師卻把十幾歲的女學生作為性方面的對象,利用自己的地位和權力進行蹂躪。

翰林藝高

leeseo、jiwoo
成日就快1時俾人打沉左
由於Giselle的身體狀況原因,aespa推遲了原定於明天2023年5月30日舉行的withmuu籤售會日程。
確認藝人的健康狀況,盡最大努力進行安全的活動。
Kakao 3-1 HYBE
唔係真
志在有嘢揮下
無咩運
係呀,因為唔係真係fans
同埋韓團嘅goods係歐美真係貴
有嘢fing,同埋佢哋又覺得咁樣係kpop一家親
佢出唔出席其實有咩分別
kpop一家親呢下好笑
係咁親呢到就唔使成日嘈交

其實唔帶支棒去現場又無乜損失,點解唔俾少少尊重演唱單位呢
因為咁所以無得去食燒肉
帶返同色系嘅螢光棒都好呀
都係,帶支其他團既棒去,同踩場有乜分別

見到呢件事又諗番之前有外國球隊黎香港踢表演賽,D忽然球迷會著唔係對賽球隊既波衫入場
其實係因為搞到主辦同埋sm冇得賺錢 場入面70磅一支燈 沒收你其他團燈未引你買佢黃牛燈
70磅
咁食水真係幾深下
sor 係€70 跟住佢全部md mark up一兩倍都幾個鐘賣得晒 RV其實都幾搵得 sm幾時放佢哋cb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞