[你問我答]做緊中資和順堂--和順堂疑無牌售中藥材 兩女職員被捕

492 回覆
78 Like 3 Dislike
唧係喱兩位職員比人砌生豬肉?

唔係生豬肉,因為真係分店冇零售牌賣受管制中藥,兩個做左替死鬼,因為廿歲人初入行點識呢啲,公司叫我收錢咪收囉,一收就俾人拉咗,明明公司明知無牌都賣湯包,但係俾人搵嘅係員工,唔係上面話事個D人

咁本身應該邊個負責?

擔心嘅係警方會唔會再拉啲真係關事嘅人,定由得喱兩位女職員硬食。

公司對呢件事絕口不提,好似冇發生過咁

之前睇過下呢間野都覺得幾奇怪,
點解做中醫強調藥仲多過醫 錯曬

個次去德福,
執藥啲人唔似係有牌,
好多師奶睇,又有個人sell湯包

btw其實都唔太明點解個兩個女同事要負責任,
但希望佢地無事,真係好無辜
之前睇過下呢間野都覺得幾奇怪,
點解做中醫強調藥仲多過醫 錯曬

個次去德福,
執藥啲人唔似係有牌,
好多師奶睇,又有個人sell湯包

btw其實都唔太明點解個兩個女同事要負責任,
但希望佢地無事,真係好無辜

因為賣中藥先賺得錢多,佢個價錢係離曬譜,完全同品質唔成正比,而執藥有手有腳就請,even你唔識中藥,就算你有牌,佢都用助理個價嚟請,唔會開配劑員個offer

cut更就唔犯法,但咁大間公司遲出糧呢

睇完對中醫業界失去信心

記者朋友我係小羊咩

咁咪唔加密,俾更加多cd rom見到,一知道有人mon po捉鬼馬上上番熱門,公司好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞