[你問我答]做緊中資和順堂--和順堂疑無牌售中藥材 兩女職員被捕

492 回覆
78 Like 3 Dislike
公司仲話定位高端,$600 3次天灸,用嘅係三無產品貼紙,無產地,無生產批號,無到期日,醫療用品嚟架大佬,你為咗慳皮用雜牌貨仲收人咁多錢!?

用嘅就係呢種,連獨立包裝都冇,冇牌子,仲唔係抗敏,點知係過程有冇污染?
大家自己計下幾錢?
用最平嘅料,扮上價貨,精品?高質量?你連成本都唔捨得投入呀!

今日off影唔到實物住
公司仲話定位高端,$600 3次天灸,用嘅係三無產品貼紙,無產地,無生產批號,無到期日,醫療用品嚟架大佬,你為咗慳皮用雜牌貨仲收人咁多錢!?

用嘅就係呢種,連獨立包裝都冇,冇牌子,仲唔係抗敏,點知係過程有冇污染?
大家自己計下幾錢?
用最平嘅料,扮上價貨,精品?高質量?你連成本都唔捨得投入呀!

講天灸又係得啖笑,冇指引唔緊要,反正以前做開有自己一套原則。中伏果日執個廢老醫師二攤,點知望落病人個背脊損撚晒

問返先知上手個死廢老唔識做天灸,亂吹話貼越耐越有效,個病人過兩日打返來話損得好勁,前枱個c9又乜春都唔識扔返個波俾廢老,個廢老仲話損係正常反應,份consent有寫架

又有個熟客在某爆數分店搵個中女醫師貼,貼果陣摸身摸世唔知jm9,之後俾個CS私下篤爆佢連穴位都唔識搵

大家自己計下幾錢?

講天灸又係得啖笑,冇指引唔緊要,反正以前做開有自己一套原則。中伏果日執個廢老醫師二攤,點知望落病人個背脊損撚晒

問返先知上手個死廢老唔識做天灸,亂吹話貼越耐越有效,個病人過兩日打返來話損得好勁,前枱個c9又乜春都唔識扔返個波俾廢老,個廢老仲話損係正常反應,份consent有寫架

又有個熟客在某爆數分店搵個中女醫師貼,貼果陣摸身摸世唔知jm9,之後俾個CS私下篤爆佢連穴位都唔識搵

咁都可以註冊?
所有內容均為本人發夢見到,如有雷同,實屬巧合

大家自己計下幾錢?

咁都可以註冊?

【包邮无纺布上药布贴内圈穴位贴三伏贴三九贴天灸贴中医胶布敷料】,复制这条信息¥N9j2012GjFE¥后打开👉手机淘宝👈

精品,優質,名醫,名藥

大家自己計下幾錢?

今日off影唔到實物住

你小心比人起底

佢等間查番邊個今日off

大家自己計下幾錢?

今日off影唔到實物住

你小心比人起底

佢等間查番邊個今日off

反正都係查,有mon po就聽住啦
又要扮高級,又要用cheap料,好心就唔好一味識加價啦,加完價啲藥袋,膠布,藥又cheap咗
又要外行人管內行人,根本唔明顧客需要,睇開個醫人你亂咁調,香港大把中醫我洗搵你?你啲藥再靚咪得個貴字,我睇平時嘅中醫都醫得好啦
開舖就咁長時間,醫生又唔係開舖係到,又冇時間表,我好鐘意摸門釘呀?!
藥戶壓力大工作量多唔加人手,咪又係因為人工低請唔到人,長工冇福利,唔包保險,你睇下他公司開咩offer啦
前線唔夠人,管理層又唔夠人,一個so call部門得個兩個人,計錯糧又出得遲,自己搞到員工冇心做落去,仲未計醫生佣金個part都錯,都唔知係咪有心食多份,cs醫生啲假又要自己計住
規模呢兩個字唔係睇分店數量呀,睇下你個架構啦,連鎖店,俾公司搵到晒呢個po啲同事炒晒又點?你D問題有解決到咩?又要高高在上唔聽人意見,仲想上市

當初如果肯尊重員工意見,邊會有咁多問題爆出來?
借聾耳陳隻耳咁耐,淨係識當有意見果班係搞事分子,咪唔當面出聲,留返第時慢慢數lo

借聾耳陳隻耳咁耐,淨係識當有意見果班係搞事分子,咪唔當面出聲,留返第時慢慢數lo

尊重?醫師講都聽唔入,我哋班cs仔收皮啦

我有個朋友未考到牌仲做緊cs仔

佢話個cs gp 踢左好多人

cs仔?

我有個朋友未考到牌仲做緊cs仔

佢話個cs gp 踢左好多人

不解決問題,只解決提出問題的人
勞工處發言人稱,根據《僱傭條例》,工資在工資期最後一天完結時即到期支付,僱主必須盡快支付所有工資給僱員,在任何情況下不得遲於工資期屆滿後七天;僱主若未能依時支付工資,須就欠薪支付利息給僱員。 
僱主不依時支付工資給員工,可被檢控,一經法庭定罪,最高可被罰款二十萬元及監禁一年。僱主不支付欠薪利息給員工,亦可被檢控,一經法庭定罪,最高可被罰款一萬元。勞工處查詢熱線:27171771

pt糧期係26到26號,姐係如果8月2號公司出唔到糧嘅話,大家知要打咩電話
勞工處發言人稱,根據《僱傭條例》,工資在工資期最後一天完結時即到期支付,僱主必須盡快支付所有工資給僱員,在任何情況下不得遲於工資期屆滿後七天;僱主若未能依時支付工資,須就欠薪支付利息給僱員。 
僱主不依時支付工資給員工,可被檢控,一經法庭定罪,最高可被罰款二十萬元及監禁一年。僱主不支付欠薪利息給員工,亦可被檢控,一經法庭定罪,最高可被罰款一萬元。勞工處查詢熱線:27171771

pt糧期係26到26號,姐係如果8月2號公司出唔到糧嘅話,大家知要打咩電話

成日借啲意拖到最後一日,或者話星期六日唔過數拖多兩日

it部長期mon實

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞