[你問我答]做緊中資和順堂--和順堂疑無牌售中藥材 兩女職員被捕

492 回覆
78 Like 3 Dislike
終於知道商譽減值係大鑊過違規罰錢啦咩
鬼唔係掛住搞開新舖啲野,遲左甚至唔記得申請牌照,搞到甩碌仲要前線同事受苦
請人請唔切,舖又係咁開,淨係識將我地調來調去填更,阿IT部同事將更表set入系統都煩啦係咪呀?
要同舟共濟,起碼要以自己人去看待我地班前線員工,而唔係隻船漏水時要扔落海減重嘅貨物工具。呢啲做法唔改,大家各懷鬼胎咁做,對大家都冇好處。我地冇所謂架,唔做和順堂咪出去搵工,俾你地炒晒我地又點,個爛招牌咪又係你地揹返

想上市搞大佢又要慳

不斷諗方法減低成本,但明明話走高檔路線

想同舟共濟又對員工咁差

呢加番工聯會雖然忙,但福利好過和順堂

我地醫師講咩野佢地都唔聽仲敢話同舟共濟

公司不嬲當前線員工係condom

以人為本 真係笑左

忘本

宜間野愈來愈似711,周街都有咁

之前帶屋企人睇過,想覆診又唔知個醫師去左邊,完全ON9設計,都唔知咩19公司黎

有朋友去睇醫生要代煎藥,點知D藥又比錯第個病人既我朋友

咪就係,又煩到客又煩到醫師
其實我覺得間野個idea幾好

請問係邊個idea好呢?

首先佢門面企理,一埋位就用iPad做登記,你話我膚淺都係咁話,做客人就係咁膚淺。入到去無一大陣藥味,而且d中藥又唔係用藥粉,而係一包包你見到、摸到既藥材。咁樣仲唔夠?當然你話管理問題,我呢d街外人知鬼咩,你開門,就自然有人幫襯

金玉其外

首先佢門面企理,一埋位就用iPad做登記,你話我膚淺都係咁話,做客人就係咁膚淺。入到去無一大陣藥味,而且d中藥又唔係用藥粉,而係一包包你見到、摸到既藥材。咁樣仲唔夠?當然你話管理問題,我呢d街外人知鬼咩,你開門,就自然有人幫襯

金玉其外

咁我街外人
邊可能會知內部係點

所以呢個po就係比多啲人睇到呢間仆街野

金玉其外

咁我街外人
邊可能會知內部係點

表面話走高檔路線

當然係比你感覺良好

金玉其外

咁我街外人
邊可能會知內部係點

表面話走高檔路線

當然係比你感覺良好

高檔 高檔果d差不多執晒
開埋晒d60蚊診金屋邨鋪
原來人蔘當中藥
但點解尖沙咀成街都賣韓國人蔘雞湯 ?
韓國餐廳有請中醫師 ?
原來人蔘當中藥
但點解尖沙咀成街都賣韓國人蔘雞湯 ?
韓國餐廳有請中醫師 ?

想講咩
澄清番,公司係有入去保釋個兩個同事,唔係要同事上身,深潛

無野爆了?

無野爆了?

個po起於呢個原因,既然真相唔係咁,都止於呢個原因,其他野就都係發夢見到既

無野爆了?

個po起於呢個原因,既然真相唔係咁,都止於呢個原因,其他野就都係發夢見到既

樓主比人恐嚇

無野爆了?

樓主比人恐嚇

冇,只不過真係因為知道公司唔係要個兩個同事食死貓姐

無野爆了?

樓主比人恐嚇

Ok

無野爆了?

樓主比人恐嚇

不過要睇埋究竟兩個同事到最後係咪真係冇事
呢個先係重點

利申唔識法律
你留意下姓孟嘅落舖,又或者佢教果班阿嬋派湯果陣講乜,咪又係不斷強調啲藥冇打硫黃,好乾淨,藥效好
唔會提個駐診醫師係邊個架,叫佢入去拎本黃頁自己睇醫師簡介啦

「試下飲啊!新店開張,所有湯包七折。」香港仔華貴坊商場內,一間新開張的和順堂中藥店門前,掛上推銷員名牌的職員向路過街坊遞上湯水,講解各款湯水如何養生。記者隨口詢問患暗瘡應飲用何款湯水時,職員即指:「飲潤肺湯啦!」見記者面帶質疑,又解釋:「冇專治暗瘡嘅湯水,啲湯可以幫助肺同腸胃功能,龍脷葉仲可以化痰,冇痰都飲得。」但未解釋治暗瘡與潤肺湯的關係。

華貴關乜香港仔事?

記者點用腦
呢排辣殺公司又推新湯包,仲打正旗號sell排毒
唔知有冇睇過不良醫藥廣告條例先呢?

係咁肚痛入廁所 唔慌唔排毒
唔識法律 巴絲知唔知如果律政要告兩位同事 但公司話承擔責任 係咪兩位同事就會冇事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞