[你問我答]做緊中資和順堂--和順堂疑無牌售中藥材 兩女職員被捕

492 回覆
78 Like 3 Dislike

四圍走嘅pt仔

做咗幾耐呀樓豬

冇前面留言啲同事咁耐啦

我都係年半多啲
再耐果班不論醫師定前枱都走得8899啦

巴打send咗cv去其他公司未

遞定信先穩陣啲

巴打咩學歷
我見做得前台個d學歷頂多都係文憑或證書
想轉工都難

再講就搏炒架啦

Pt暑期工員工
讀中藥fg
明明配劑60蚊個鐘
死都要我做前枱得50

睇清楚間舖有冇零售牌,唔好主動sell嘢,間公司冇福利,冇保障,做埋呢個暑假好走喇公司當你學歷冇到

宜家我藥都唔係好敢執
湯包就一定唔sell,仲會叫人唔好買
我宜家諗緊做唔做好

執完仲要敲門請醫師出嚟點藥
part著個唔認得藥嘅
喺個客面前老尷到
lm

茯神都賣假仲話做優質藥材

根本拎條木插入茯苓到就話係茯神

執柒左佢啦

垃圾支那公司

茯神中間有松根唔係正常?

執柒左佢啦

垃圾支那公司

有芯既茯苓就叫茯神,特別有寧神安心既作用

但因為太稀少同埋茯苓 茯神都差唔多價

所以d商人就會插條木入去扮係芯扮茯神

可唔可以教下點分係假木定真芯

執柒左佢啦

垃圾支那公司

巴打唔係中醫咩

係木一睇就知,木完全同個茯苓身唔係咁連合

中藥鑑定好似唔係必修

執柒左佢啦

垃圾支那公司

巴打唔係中醫咩

中藥鑑定好似唔係必修

係啊 無讀中藥鑑定所以之前都去做下執藥認下藥 睇下第時有無機會進修一下

執柒左佢啦

垃圾支那公司

巴打唔係中醫咩

中藥鑑定好似唔係必修

讀中藥個科都知啦

睇書睇圖 無乜睇過真野

巴打唔係中醫咩

中藥鑑定好似唔係必修

讀中藥個科都知啦

睇書睇圖 無乜睇過真野

啱畢業仲有好多野要跟前輩學

執柒左佢啦

垃圾支那公司

巴打唔係中醫咩

中藥鑑定好似唔係必修

讀中藥個科都知啦

記點用都夠啦
仲記咩樣點分真假

巴打唔係中醫咩

中藥鑑定好似唔係必修

讀中藥個科都知啦

睇書睇圖 無乜睇過真野

啱畢業仲有好多野要跟前輩學

同啲成碌木剝得出來嘅又真係有啲分別
發夢見到有一單係分店冇一隻藥,病人重配冇藥但想自己煲,中央藥房個到就話唔可以執落嚟俾客人煲,一係就係藥房煲埋。
咁有藥又點解唔執俾分店,一係就藥房同分店用嘅係兩批藥,唔想俾客人見到藥材,一係就冇個種藥但係照煲俾客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞