越南-峴港遊記live(多廢圖)

798 回覆
81 Like 7 Dislike
會值得再去既地方,物價又平又好食,機程又快
真係會再去去完已經唔會想去台灣泰國btw仲有vegetable village同pottery villlage留返下次去
台灣完全比下去
又貴,啲台灣人又嘈
仲有多香港人
同埋個環境太似香港,又係繁體字加國語(普通話)
老實講有時唔想旅行遇到香港人嘈到拆天慶幸越南果陣都係韓國人、外國人多,係去巴拿山同粉紅教堂果時遇到啲香港人
遇到幾團台灣大媽,dklm 嘈撚到,拆天咁
係衰過香港人大陸人
佢地好興十幾人一齊,自high ,dklm
遇過啲台灣人都ok, 同埋去巴拿山跟團果次同3位馬拉既伯伯同團,全程係車度有講有笑,到走果陣主動同我握手話好高興識到你,幾窩心同開心
你遇到一團嗰啲就仆街了
真,有冇做spa,又平地方又大,少爺咁

我去越南之後就冇再去泰國
係幾正,但而家38-40度真心難頂
嚟咗幾日,度度都唔會好嘈,熱到成身汗,餐廳街市景點都未試過嘈到炆,後尾發現因為無乜大陸人香港人
有幾個印度人同團,不過除左重味外都無乜野
UO一日先一班機

熱就冇計,去多D cafe嘆下,又平又靚
有呀,隔兩日去一次。圍返都係百幾蚊一次,我仲去咗剪髮添,so far幾好睇又平(33蚊港紙),話下次再去da Nang會搵佢剪髮
成個trip都好開心所以
做嗰啲印度人好古怪,又遲到,又自己走左去
仲好好服務,擺明唔係幫襯都指我去我搵緊嗰間舖
去cafe尷尷尬尬借充電線插頭,即借
按摩啲石同蒸氣眼膜搞到個人好熱,叫佢哋調低啲冷氣,按完飲緊茶竟然有人過嚟say sorry,話唔好意思間房熱親我,塞咗一大包幾靚嘅椰子餅過嚟

真係又平又靚,不過多數無冷氣,所以一路嘆咖啡一路滴汗
食煙嘅人應該幾爽,可以喺cafe食
越妹洗埋頭果D?
酒店好平就有海景睇
真心好撚chill 但又唔會覺悶,去台灣/泰國依類cafe冇依種感覺
食完Con Market呢餐,坐咗個半鐘廁所而家仲坐緊,要去食嘢嘅人要評估過自己腸胃先

條女咩料
唔近海睇內陸都ok,不過夜晚會咁聽到麥包拎~麥包拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞