越南-峴港遊記live(多廢圖)

798 回覆
81 Like 7 Dislike

麵包鋪,D蛋糕好似好平

上網搵既法國餐廳,我係提前booking,提前book先有set簡,最平35美金,最貴85

另外有55,65,想睇再問我囉

Nhà hàng Le Bambino
0236 3896 386
https://maps.app.goo.gl/ZXbGWrDpysPJisNP7

湯好飲,麵包好鬆脆,飲落喉嚨好舒服 8/10

為表誠意 影得立體D

冷盤唔錯,但唔係我杯茶,但35/55美金既都有D唔岩我食既野,所以簡左45 7/10

經典凱撒沙律

5成熟,依個價錢我覺得唔錯 7.5/10

檸檬cake 7/10 冇咩特別

埋呀 要加多15%手續費

之後開始多散客

可能依間問題,我覺得似普通西餐,依個價錢唔算抵食,可能我簡平餐

之後食飯其間有位巴打約我飲野,如果三日內冇更新既幫我報警

好多人咁係因為假期定係平時都咁多人架?
Grab 出入既話塞車問題嚴唔嚴重?會唔會好似曼谷咁?
睇唔出係法國餐個環境仲要似一般家庭餐廳
比得呢個數加多幾十萬食到再好啲喇 最少間餐廳靚啲
咁啱呢幾日越南都係假期
俾人呃咗?都唔係法國餐嚟嘅

夜晚旺好多

越南女團

夜晚D花靚多少少

觀光船印象中都算平

夜晚個景都幾靚

之後單刀赴約上邊位巴打,出發前都打定輸數,唔係冇左手就少咁個腎

好似最後冇事

唔知係唔係醉仔,咁撚大條魚

咁夜都唔訓D小朋友

好撚慘情,訓沙灘好過

the last of me,夜晚冇街燈都幾暗
網上寫係咁寫
佢係住宿+餐廳,可能我叫平野掛
泥spa 好似汁咗
唔出奇,本身都係靜,依幾年又冇遊客
越南旅行好容易踩雷
d 評語唔可信睇樣又睇唔出
法餐太貴 琴日去左食意餐
Bistecca Restaurant
兩個人食左1.6m
但又唔覺特別好食都係食個環境加同女先去食

各叫左一份
巴打,富國島算唔算值得去。
之前去過峴港,河內
布吉自駕會好少少 佢分左幾個區 距離都唔近 想去多啲地方既話唔揸車會好貴車費
同條越南妹吹水
佢話通常25歲女人左右就結婚
30歲之後冇男人會娶
同埋佢地好唔鐘意越南男大 勁冇禮貌同會打女人
試 過差叉佢頸但果陣又唔分手 因為愛佢
真係男人唔壞唔愛
同埋佢話佢地勁鐘意外國人 因為會尊重女性
我諗港男實好有市場
冇去過,但環境應該唔錯,不過小心越捷
野食有冇睇下
唔出奇,見佢地好多好後生就有小朋友,新一代就唔知了

全世界應該都會覺得外國野特別香
港男始終打女人既比例都少過其他國家 都唔知同港女既成因係有雞先定有蛋先
準備去5日4夜
同你同一班機到

諗住
day 1: 落機衝去會安古城
day 2: 玩竹籃, 之後去山峴港
day 3-5: 峴港
好明顥係tvb 功勞
越南有好多單親媽媽,遇過兩個
可能唔興戴套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞