越南-峴港遊記live(多廢圖)

798 回覆
81 Like 7 Dislike
治安好好,D人好有善
thx
btw 唔同銀行仲收少少手續費 你可以google下
好既,研究下先,唔該晒
真 會安值得留一夜
有機會會想再去
銀聯其實唔差
玩下就好
冇咩必要娶
網路推薦邊幾間?下個禮拜幫你去測試真偽
下龍灣搭咩城市好?
月薪1000萬VND左右
你食個D 野,唔係一般越南人會餐餐咁樣食
GRAB 好搵,一黎又自由
貼士係D 傻鳩華人,香港人先會比咁多
東南亞本身就冇貼士文化,係D人做壞規矩,成日話好平好平就亂扔錢
就算係泰國,當地人去按摩都唔比貼士啦
鬼佬都會比,不過唔會比得咁豪
按個摩2-300THB, 華人就一野比50/100THB 做貼士
不過屌7呢D 人就會話D錢係我既,點洗你理得佢, 一就係話少錢
所以東南亞當華人就係有錢,水魚既代表
而家中國人咩野小紅書/抖音都講緊呢樣野,貴晒,就係呢D 傻鳩做成
我自己去泰國揼骨都唔一定俾貼士 除非真係好好手勢好舒服先俾20thb
佢地會食咩多,就算可能都要$15000罐,水$10000支,對比香港士多真係一樣物價

我自己做過酒店,所以比貼士,算係對果個人既肯定,當然差就唔比
只限峴港中部唔多鍾意華人
河內,HCM 治安麻麻
唔係好似去到KK樂園咁跨,但扒手,搶電話成日有
東南亞治安黎講,我覺得緬甸/柬埔寨之後就到越南
google 一定會有果幾間
比貼士唔係一個問題,過多貼士先係
當一堆人都比咁多,慢慢就變成奉旨,你唔比個數就黑面

去返自己住個頭既街邊檔個D已經平一截
越南都成億人口,有部分人都叫中產既
我記得個時住峴港時,去D平民區同我住個區,D 物價已經差1/3
四舊幾好似唔多抵屌喎?
係,所以唔抵,冇推介所以
有時見佢地中年紀以上好頹廢,反而新一代活力好多,可能接觸網絡/社會多d
你咪當佢地係中國囉
條路就差唔多
多左外國人投資,有錢左,不過中年個堆質素差,新一代讀多左書咪好D
D 格其實同中國人差唔多啦
又鍾意打尖
,當以前強國好似
咁我做咗傻9,上次泰國按咗幾次,有一次俾左50 tips
有時覺得人哋出力幫你舒服完,唔分享喜悅好似怪怪地咁
我覺得將心比己,不過同價位/級數黎講,越南按摩好過泰國太多
泰國200 baht / hr
越南做唔到喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞