越南-峴港遊記live(多廢圖)

798 回覆
81 Like 7 Dislike
你開個微信附近的人 好多女自動叫你屌佢
行倩應該1m 1Q
但通常相頭都唔係幾得
第一日去會安住一晚係最好選擇,因為會安朝早冇野做
有睇到,好伏下
我就係kick 左o係, 第一晚
1) 一落機9衝去會安, stay 1 晚
2) 先stay 1 晚峴港, 第2日去會安, stay 1 晚, 第3日再返峴港

我諗靚果啲都去晒酒吧做
你預6點出到關 再換錢電話卡等等預多三個字
通常酒店
Call 埋grab你最多十五分鐘到酒店

走人去食lunch

睇留言好多越南人食,好似小菜咁,不過細碟

得越南文又係,翻譯到1999

熱情果汁,好甜 負分

叫左3個茶,本身想叫鵪鶉蛋東坡肉,點知變左瘦肉咁,不過都唔鞋,個魚好似係鯖魚

整體幾好食,我睇google D相好多都好吸引

有碗好細既甜品

過左一陣其實已經要等位

Bếp Của Ngoại
098 901 11 21
https://maps.app.goo.gl/NDQBW1aHp1C1VdRn6

我覺得值得黎試
成日飲果汁,唔試下越南咖啡?真係勁好飲

睇google見附近有間朱古力,就入去睇下

好細下,但幾靚咁

有得試食,加分,唔算貴,每塊$3hk

依D全部吉盒,靚D貴D

我買左十塊,依個盒就唔洗錢,做手信都唔錯既選擇,畢竟$30 係香港買到明治only

ALLUVIA CHOCOLATE ĐÀ NẴNG
090 682 20 50
https://maps.app.goo.gl/LHdh3Pk26xHyqpdn6
17:20落機 18:00前走得啦,有錢就簡埋位先

最後一間

本身覺得好日式下,同難得有日文

按身都按到厭,係時候比人玩下自己對腳簡左100分鐘

果然係日本流派,不過唔知會噴咩水出黎

有得沖涼

幾好,有個袋比你跟身

坐電梯去上一層,電梯入邊冇燈,好似生化危機咁,嚇撚死人之後洗腳

終於係一人房,個佈局似骨場果D大梳化

埋單490000,但佢收左我按身590000,同佢講番,聽到佢有嗌機問多次,唔知係有心定冇意

個女師傅後生但按得好好,咁多日我會排第一,因為按腳唔似按身唔易,但佢都好有力,
我係合埋眼都聽到佢隻手指既關節聲,我諗佢應該好快/易勞損,同埋一開始會有D一塊塊面膜咁敷住,有D豆乳味,好似比D豆漿兜頭淋咁,最後都會按下身同背隻

整體8.5/10

IKIGAI SPA CENTER
0784 170 170
https://maps.app.goo.gl/yEasZgczE7vp22yx7
樓主有冇學返兩句越南話

飲多杯野就去機場

粒冰係隻熊黎

個紫薯cake唔錯,埋單$24

Tie Tag Coffee
https://maps.app.goo.gl/8Wocy2VPLfC4Ktji7

個機場幾靚仔

出邊得4間餐廳

UO個位

白衣天使

排隊出境排最左,有條銀行優越理財咁,冇人用就會幫手清人,快其他人一倍

左右兩邊都係手信鋪,D野標美金但可以比越南盾

陰陽路古天樂揮手咁,嚇死人咩

左邊盡頭棟個Burger king,但係coffee店黎

係右邊盡頭先岩,唔知點解次次係機場有都會簡食佢,不過好撚貴

遊記完畢,冇爛尾

之後有疑問都會盡量解答,我會洗你地腦去峴港依個咁正既地方
最後當地用左大約$3800
機票住宿電話卡簽證保險大約$2600

埋單$6400,成個旅程如果重新安排我會

唔好去賭場
唔好去賭場
唔好去賭場

同埋會cut左法國餐 / 換番網絡推介果幾間

下個月會再去河內,如無意見之後都唔會再去越南住,峴港真係一個好好既城市,有機會都會想係到住下,極力推介第一次想去越南既朋友
以前河內有遇過,峴港唔見有
請問果$3800入面有幾多係用喺賭場?
用左好少錢
我估500蚊
$300 ja
$300 ja,主要體驗麻麻地,賭場太細又唔近市中心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞