越南-峴港遊記live(多廢圖)

798 回覆
81 Like 7 Dislike
唔怪之得第二個post,你話我拎4千淨洗費驚我用唔晒
確認多次,你係4千5包晒機票酒店同洗費?
book咗9月 希望冇事
點解佢官網冇得睇消息 年紀大冇玩facebook
機票+簽證 $1400到 酒店 一晚$500, 當你兩個一晚先$250 住4晚 依到先$2400

一日用$500咩都夠,當然你食貴野另計

去會安來回$200 hk到,你參考我依個post,當地物價唔知有冇貴到
有咩打算
係呢個po俾眼睛去旅行啦
期待樓主賭場報告想知有咩玩同最細注可以玩幾多
買咗Vietjet西貢去順化,未驚過
上網睇D資料都唔多,好似細賭場都係的電子機至少1美金,得大既先有真人枱 21點果D,至少10美金
差D輸到爆廠

電話深水埗買 $20,速度幾快

因為韓國投資好多係越南,所以周圍都係韓文同韓國餐廳

大堂都幾大,等左15分鐘就入得境

一過關就有電話卡賣,係到買都得,包用到

一出門口轉左就有得唱錢
$1 hk=2945越南幣到,依個價我係用美金唱,我唱左$200美金,等聽日去市區再睇睇,反正唔急

個司機係到等緊我,早一晚就用whatapps同我聯絡

佢架車,15分鐘再就到

我住冇咩要求 5晚$1134 ,好似開左一年到,冷氣好夠,設備齊全,check in 姐姐仲對住我淫笑

放低野就去食晚餐
牙痛巴玩得開心啲
加速

劏強國人既餐廳

劏韓國人既餐廳

一開始想住依間,因為叫德魯納酒店 都幾靚幾平

My Casa
0769 919 273
https://maps.app.goo.gl/xpPekkG8ViSyE8hi9

西班牙人開,老闆兩公婆好有禮貌,唔講以為識左好耐既朋友咁

簡左坐入邊

見到個廚房,唔驚佢加料

有意粉,pizza果D

$69蚊到,簡左唔要辣,芝士粉任落可以

幾好食,意粉係自己整,唔係黎貨

菠蘿汁$15

雞尾酒好像都係$45蚊杯

整體好好,7/10分 ,係越南黎講算貴

D貓超細隻

食飽行左去海邊

周圍都係起緊既樓,懷疑爛尾

咁岩黎緊有活動,到時睇下有咩料同女睇

成班仔打排球

幾好天

天空之鏡

待續
Lm
Ching單兵?自己一個去會唔會好悶
Lm 5月尾獨遊
真,去過一次番唔到轉頭,D女靚過泰國多多聲
唔會呀,點解咁講

之後行左去做spa
Babylon Spa Massage
093 543 62 43
https://maps.app.goo.gl/G2iv1KvJ8Qvk61uv9

kkday有得訂,但貴D,我係佢官網到預約

有得簡技師,不過唔知係唔係比番同一個你

差D叉錯腳

好快有個後生女師傅就帶我入房

影果時冇為意

佢話搞掂就禁鐘call佢,有得沖埋涼,換好衫

入黎幫你洗埋腳

唔岩可以彈鐘

我簡左90分鐘精油spa,全程都好舒服,係咁問我ok唔ok, 佢按既方法唔同中式泰式,推為主,細細粒但好好力,又囉舊熱石推下你,佢係徒手攞

技術分會比85/100分

事後甜品,乳酪黎

埋單$170港紙到,平到痴撚線香港街邊cheap野按身 $50分鐘都要$200啦,性價比滿分

佢帶我落去就冇出現,最後貼士比在收銀,佢話幫我交比佢

大家預約可以搵佢,預約左間野會whatapps你

之後就決戰賭場
Lm

出門口見到隻狗幾得意,點知惡到仆街

越南好興牛油果汁,但未必人人鍾意

$10杯

隔離間便利店物價

都要$4罐

係喜來登酒店下邊

行去就問我想入去睇下定玩,我話睇下先,個場得D韓國人玩老虎機

官網圖

有電子輪盤($1美金)同前邊 電子 21點百家樂果d($10美金)

之後出返去做會員,有張會員卡

型棍

有優惠,買$30美金 換$60美金泥碼?,總之果$60要玩老虎機, 贏咗先可以轉返錢

最低注好似0.2,$60美金好似可以玩幾千鋪
我買全餐,玩曬60美金,中得一次送20抽

最後囉返30.02美金,之後就走人,尾數變返越南幣,差D要輸錢,野飲免費,叫左支外國啤酒

其他分店,下回再戰

番到去都12點,完
簽證用邊條link
我睇太多 唔知用邊間好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞