Leica用家討論區

1001 回覆
4 Like 18 Dislike
為粒紅點要退而求其次不如玩翻sony算
玩攝影一闊三大
買完部考古機你又會想買鏡頭
又會想買支靚腳靚相機袋ETCETC
用左一排你又會想升級但舊果部考古機冇人接盤
有能力一步登頂行少好多冤枉路
(EVEN M10都只係數碼入門級)

M262除左NOISE 表現好過240 但冇LV又要厚機
平價更加會搵到NOS得返D 肥毒油頭N手機
除非返翻去6年前 唔係都唔建議買
舊既考古機無人接盤?
M8一有人賣一萬左右就十個八九狗衝

衝左未? 仲有價講 買部返屋企考古
又唔係我沖,關我春事
又係你話十個八九狗衝
咁靚仔放左成個月都冇人衝
香洗果堆仲要擺左三四年
比人掃晒未? 接盤啦去
更正星際果堆擺左唔止三四年
不過你要做戇鳩幫人接盤買部考古機冇人阻到你
之後玩過後悔蝕返三幾千當交智商稅
無人接同萬頭入跌兩三千係兩件事喎
想保值買金啦
利申:唔建議買m8m9呢啲極低科技既dc
廢事俾人誤會係星際佬
Leica有p買p,所以最好買m10p或者等m11p
呢支真係好用 個size真係無敵
支11873同11874成年幾無拎出黎
因為好多都係屋企人玩到悶擺係度
咁按返你logic 一萬蚊都冇人衝
蝕幾千放先有人接盤
你買咪d蝕錢垃圾做乜
你都識講m8/9考古
所以咪話電子野有新買新 唔好交智商稅
咪即係#976 我講過既野
更正呢支係4塊非球面鏡
11874 11873係底片時代皇者
11699係數碼時代皇者

期待28,24,21 APO
我想再佢出0.95apo
50mm 用095用得最多

873 874唔係唔好 只係對比699個size 699太壓倒性勝利
反而873仲有啲吹大左 最小我女人都唔太分得出
但095就好受女人歡迎
應該咁講 放左出去又要再比多啲錢買番
呢個品牌 除非真係好唔鍾意 就好似我好討厭9妹
你女人無乜taste
我都覺 女人仔揸McLaren
日頭揸mclaren
夜晚揸芝士腸
我第一個reply係想屌你乜無人接先咋喎,事實上肥花放一萬又大把人問,成唔成交唔撚知,反正好過你鳩up到一皮入完好似就一文不值
我發覺啲女人有時真係好撚戇鳩
架車一年差唔多有三份一嘅時間要交俾間廠保養
呢三份一嘅時間 佢就會拎你部車嚟用

但係佢仲會堅持用呢個品牌

戇鳩仔不如搵個好d 既reference先學人屌人
搵晒post Bay 肥花carousel Fb 放一皮幾個月都冇人收
又係你自已話十個有八個九都狗衝
你就真係鳩噏嗱

我邊有講到一文不值 你對號入座諗自己既我都冇法子
個重點係你講緊你一皮入蝕幾千放求人接盤
係invest 角度係玩既角度都係錯撚晒
長揸舊垃圾最後死死氣去星際比二手佬壓價
玩既角度仲衰 部機你都識話考古
仲要N 手機比班油頭毒撚換過嘴過
你就真係戇鳩仔喇
Noct APO
諗起都扯
用左一排你又會想升級但舊果部考古機冇人接盤

平手放叫接盤
差幾千放叫蝕讓
戇鳩仔真係屌極都唔撚明
你係公屋?
你有講平手放盤咩,單單一個接盤原來咁有含意架,中文會考擔梯架
咁簡單都可以唔明 仲要老羞成怒

接盤 蝕讓 分別咁簡單都ident唔到

真係唔知點同你傾 仲可以話人中文唔得

係咪因為接左盤比我踩中所以極度自悲生成極度自大

不過你所講一萬數十個有九個都衝 鳩噏又證明唔到

話鳩你又選擇性失明 不停係度自我發酵

認真可悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞