Leica用家討論區

1001 回覆
4 Like 18 Dislike
咁係咪推薦?
八千零蚊買黎玩下嚕
唔岩賣番出去都係呢d價
有冇話邊度收Q2 二手好,leica 有冇咩野要check 真d
呢度用家討論區嚟
唔係用家就岀返去問
X type 113 唔錯的,值得一試…
m8 可以的話就買M8.2, 會Fixed 左唔少初代m8 好多的小問題,其中一個系lcd 有Coffee stain 問題…

用得舊機,就真係預左影raw + denoise...
現在ai denoise 強左好多,舊機可用iso 應該可以升到1.5-2 級…
M8 /M8.2 要落uvir cut 影相,不然黑唔夠黑,哩個都係extra cost…
M8真係古董
M8 認真唔好玩啦, 用用下真係會HANG機架
M9真係底線, 尤其當M8都仲係大部份賣緊萬一萬二既情況下
智商幾低先會推X type
現在ai 強右好多,可以直接generate 相片
唔撚洗自己影
Leica無頂登
玩完apo高光學又會想入下鋼咀玩聖光
永無終點
聽日入
蘇生都未終點啦
enjoy下先 唔洗咁急
Mobile 01 有師兄原廠換ID15都 出問題
又甩coat
又要番美國攪
一日最衰都係美國佬搞事

每個人心入面都有一座山,每個人個頂都唔同
你喺少女峰笑人登咗獅子山頂做乜姐
呢個組合對Sony用家嚟講已經係傳家之寶
其實一支支試係幾開心,認真,同女友拍拖差唔多。

或者要講聲抱歉.... 還有支35/2aa更好,果支我除非發達否則唔會買....亦好少見有相睇
新手唔識野 係咪Sl 果支? M 果支35/2aa 仲有另一支好嘢? 推介下聽日去買黎玩
未用過Sony
不過好彩企係嘉頓山都見到山腳大有人在
登唔到頂都起碼叫有部連登kit 機先
利申:幾年前fg 月入80k
算啦,你慢慢玩下這支先,兩支都35,放係到唔知仲乜。
如果你想玩埋變焦,或者考慮埋這支leica r 35-70 f2.8。Enjoy
姐係邊支姐 搵過Leica M 35/2 APO ASPH 得我呢支 (11699) 唔好算啦 真心想買支更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞