淘大花園無屍謀殺案被告獲撤控罪案件重審

272 回覆
37 Like 13 Dislike
條友清潔完之後, 再裝修過間屋一次
個女人上去 冇走到 消失咗 都解釋唔到
條友清潔完之後, 再裝修過間屋一次

連化驗証據都冇就入罪
不合理
「死者」其實有冇可能用其他方法離開左大廈又唔被發現?
ufo
個女人上去 冇走到 消失咗 都解釋唔到

解釋唔到
都無直接證據顯示被告犯下謀殺罪
歐陽炳強都係環境證供入罪啦
如果唔係佢殺真係幾離奇
雖然冇直接證據
但係咁多樣間接證據下 合理推斷佢殺人無錯wo
關個官咩事 判決係陪審團做決定
陪審團係完全獨立 唔需要向任何人負責
我係陪審團都話佢有罪啦
咁多現場證供(好似係)
雖然冇直接證據

無證據講咩都假
雖然冇直接證據

大袋未必係屍體,同埋條屍都搵唔返,真係好難證明係佢殺
Btw,如果最尾真係無罪釋放,真係極危險
雖然冇直接證據

無錯可以話好有證據 但其實都好多疑點 寧縱勿枉但係呢單又入到罪
呢個高手黎
歐陽炳強都係環境證供入罪啦

呢個果時激多疑點
但最後入左
雖然冇直接證據

無錯可以話好有證據 但其實都好多疑點 寧縱勿枉但係呢單又入到罪

無計,當時陪審團一定好大壓力,大家都心知肚明係佢殺,如果放左佢 好大機會會有下一個受害者

極危險唔係在於佢係殺人犯
而係佢係有完美犯罪經驗既殺人犯
依加係話個官引導陪審團唔好

陪審團會偏向作出對被告不利的判決

證據都應該幾強下,如果唔係上訴庭可以直接撤銷控罪

利申:唔識,9up

極危險唔係在於佢係殺人犯
而係佢係有完美犯罪經驗既殺人犯

好想知條屍去左邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞