日本旅遊討論區(28)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
應該係, 但唔知邊種蚤
巴絲們起日本仲會唔會帶口罩
Big echo 都可以放行李?用ecbo cloak預約定walk-in 攪?
聽講local入室內都會帶返
我全程唔戴,驚乜

去到見到鬼佬九成九唔戴,亞洲人一半一半,local 八成戴
local 多數全程都戴
而家決定左6月中去東京旅行,我就未去過東京,而老婆就之前跟左屋左人去幾次東京,主要係市區為主(東京鐵塔,銀座呢d),今次佢就想去多d近郊啦。我地係星期六下午2點機,夜晚到成日,星期日日早上6點係羽田返黎香港。

初步plan咁既行程,求意見

Day 1:(星期六)
夜晚7:40pm 到成田機場,應該預1.5小時過關,去上野/新宿/池袋住酒店。

Day 2:
輕井澤一日遊,未決定去唔去埋outlet。

Day 3:
鎌倉+江之島一日遊。(問:去唔去埋熱海,自駕遊會唔會方便?)

Day 4-5:
河口湖2日1夜,會自駕遊,翌日未決定去唔去御殿場outlet,夜晚返東京住?

Day 6:
箱根一日遊

Day 7:
東京市內,揀個區行下。

Day 8:
朝早6點機羽田返港。

想問一問呢個行程會唔會兜圈?
東京outlet 去輕井澤/御殿場,邊個會大型d?

好初步咁plan,求大家比意見
係, 一定要用APPS預約, 因為佢要睇手機+影行李相
https://cloak.ecbo.io/zh-TW
你玩下就明
你當係儀式啦
見到唔熟既人或者街上面行就會戴
一見到熟人就會除低
但少部份人係防痴漢
唔會戴
日本都幾多靚女唔戴
可能要考慮跟交通pass調動行程順序
例如來回輕井澤新幹線價錢夠買JR東廣域pass有突
河口湖會自駕就睇下有冇得御殿場/小田原還車
鐮倉江之島亦可以考慮接箱根行程
人數少住民宿唔抵
垃圾分類
冇人清潔
一般地點冇酒店咁就腳
住宅區一入夜就好靜
第一次去東京,發現「富士回遊」係全車指定席,想問如果後日去,係咪注定要企2個鐘
全程冇戴
網頁版好啲
android版app基本上係用唔到
日本鐵道消息及旅遊情報交流區(83)
https://lih.kg/jKcQjT
#4 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
如果架車冇爆而你又冇劃位
理論上你企都係唔啱
點解唔乖乖哋去劃位
黎緊第一次去日本 想問下有冇青旅推介
漏左打地方 去東京的
買完機票,訂咗酒店,visit Japan都搞咗,仲有冇嘢漏?硬係好似做少咗啲嘢咁
錢同sim卡
唱咗同買咗了,係咪其實無漏嘢只係我諗太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞