日本旅遊討論區(28)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
金龍唔係不嬲都有隊嘅咩...
連登就唔食姐 個度好多人食 其實想試既可以行過隔離街邊佢有間立食既
有無人去名古屋 入境洗唔洗搞好耐
啲日本人好鍾意食金龍
向住御堂筋大街嗰間先係正牌金龍
雖然都係臭到仆街
落地20分鐘內去到名鐵月台
Fit呀 嚟緊5號會去
唔該晒巴打
今日?
巖流島是咪得個人像其他乜都無
唔洗上去都得?
去jalan/rakuten quote個價
見有d店百貨都未開,就已經有日本人排隊,日本排隊係國粹
北海道出名多自然靚景喎
你搵邊區覺得冇咩特別?
連景點d御首都要排隊買
其實百貨公司排隊好多時只係為左等開門
食完早餐無野做
唔一定有特別原因
你話想知加賀屋幾錢嘛
入去揀個日期搵個最平嘅plan嚟睇下咪知囉
彈珠機鋪門口排隊嗰啲賭仔
咁cheap
都去左成5次日本,今日先發現原來可以機場直接寄行李去酒店
不過因為以前都預酒店先休息一陣再出去就冇理

而家是咁的
我就第一日下午機到,一定大約夜晚八九點先會到箱根湯本,住宿都係嗰度
第二日早早地就出去行箱根,黃昏就要經御殿場衝河口湖住
稍為清楚既都知道時間趕到傻,不過我箱根今次想行既地方又唔太多計過應該掂

只不過問題就係行李,雖然今次行程短帶既野唔多但喼都係要帶(預拎返黎野唔少),多舊野都幾麻煩
原本就諗緊第2日係咪帶個喼去強羅放,行完箱根就強羅出發,不過咁樣就有少少限制路線
所以就諗有冇得寄
而家就有2種諗法:
1. 最好就梗係箱根湯本有得咁樣寄去河口湖間酒店,但我連有冇得寄都唔知,同埋即日唔知有冇得收
2. 機場寄架話我落機都就2點,應該冇乜可能即日到箱根,咁就可能第一晚先唔理行李,直寄河口湖,第二日晚河口湖先見返件行李
而家我最唔確定係到底寄出去係要幾耐先收到
例如方案1睇怕多數都趕唔切
而方案2亦唔肯定係咪一定第二日夜晚會寄到
有冇人清楚呢方面?
金龍其實就等於香港雲吞麵鋪....
未必話特別鐘意,但一定係好多人食
而且老實講,佢已經係明顯好過味千唔少....
1. 通常都有
你email問下嗰間旅館/酒店

2.你預過夜
帶定套衫褲跟身
睇清楚,我唔係東京
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞