日本旅遊討論區(28)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果5月中入境關西機場要排大約幾耐,驚趕唔到尾班車
有無人用過柳川一日券
有D野想問
睇緊紅葉季啲酒店,河口湖、箱根個啲好多都冇咩房剩
早取消同遲取消對入境嚟講有分別咩
VJW個藍碼而家都已經名存實亡,機場班友都唔睇直接叫你show 入境QR Code
17號入福岡都冇人check
個feel係一話下個月收皮就個個都連扮工mode都唔做直接唔理
VJW 個藍碼已經冇人理架啦
問題係唔夠移民官呢
因為航空公司幫你喺checkin前check咗
有冇官方Link可以counter check下?
會唔會係時間尚早,好多酒店未開始放啲位出嚟?
無官方 link, 自己上網搵啲人經驗文章
去得日數多就會被人捉入房問你入境原因詳細行程
行程最終會超過180日嘅就會reject你
佢最後俾嘅在留期限都會俾短過90日,加埋唔超過180日
仲有記住佢唔係跟曆年計, 而係12個曆月咁計
有冇人喺KaguAruoo book過房見佢平過出面好多過
4月頭個DDoS奶過嘢嘛
講真如果冇嗰鑊嘢隨時仲keep緊check兩次
同埋用MySOS嗰段時期大部份都係no temporary visit
魚數嘅base都唔同
呢度係咪無乜人用hotels.com訂房? 用過一次都ok,同埋有10送1優惠
想去富士急樂園
應該喺klook買$752 one day pass for 2包埋1500yen Uber 現金卷
定係去前一日喺新宿巴士站買one day pass+巴士來回(好似係8600yen 一個人)
貴過其他網10%以上
想問係唔係喺香港開唔到Android版 ICOCA卡/西瓜卡,要去到日本先開到?
咁即可以再等下?機票仲睇緊,唔想hk express但好似別無選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞