日本旅遊討論區(28)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
係,淨係行一段仔公路已經慳咗 330 円 ETC 卡租金,唔租就笨
如果想試下玩夾公仔機
去台場 diver city / sega joypolis會唔會friendly d?
我無買
上機前係機場食咗個好難食既炸豬扒
早一兩個post話hx得一個counter, 有行李就好似危險d
Thanks 巴打
無諗過加330 yen就會平咁多
揸三四日都慳左唔多4000yen
回程個邊econ得一個
而且手腳極慢
前面排一兩組家庭就有排等
https://www.mhlw.go.jp/content/11120000/001092350.pdf

日本所有入境限制由4月29日0時起取消,VJW藍碼壽終正寢
4月29日0時以後到達嘅唔再需要打齊三針或者屌鼻-ve
老秋/香港 Bandai Namco....
依家好多舖啲staff都唔會幫你移個公仔,同埋多咗隻橡筋綁住figure盒嘅機,望落好易玩其實難到飛天
如果一個月去一個星期左右,會唔會比人捉入房?
即係唔係由1月1日計到12月31日咁計?
你可以諗下,如果你對上275日已經入境超過90日,佢唔可以冇腦貼個90日免簽畀你,咁咪捉你入房傾計。
我仲以為日本會易夾d
黎緊5月同老婆去東京
想睇下邊間易夾d
8月頭,輕井 (冬天去過)、箱根、河口湖,三個地方邊個好啲?

會唔會好撚爆場
正常地全爆
計你入境嗰日嘅前365日有冇超過180日喺日本
如果一個月去一個星期就冇事
如果你會去川越嗰邊,推介有間沿路景點會經過嘅夾公仔店 應該唔係連鎖
比起喺嗰啲大連鎖店仲容易d,當年喺嗰度一二千yen有三四隻
不過都好幾年前唔知有冇因為疫情執咗
我都諗住8月頭去輕井澤
但我唔行outlet
咁可以有咩做??
個outlet必行喎清
個時去左個教堂,但都幾廢,唔準係入面影相,之後我哋自己用左半日係雲湯池同瀑布影結婚相,同埋溫泉

如果你識踩單車就可以玩下
雪巴,3個邊個好玩啲
我獨遊 行李都冇買 對買野冇興趣
純粹睇景行景點
去箱根避暑
入去踏單車好爽
我個時偷左半個鐘自己踩,好撚正式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞