日本旅遊討論區(28)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
腥港可以買到行貨又用到Felica嘅應該得iPhone
有都唔多啦
我自己都係貪平先整部日水Sony玩下當work phone
有無巴打有大阪一人炭火燒肉推薦? 如果想食和牛的話
以前一個人食開若葉屋, 想試下其他
如果一兩日我唔會慳個2日酒店,放行李輕輕鬆鬆照去
啱啱到大阪 40分鐘攪掂 都算快
見到有d人過海關先拎返個qr出黎 攪極都攪唔到
咁既然主流嘅住宿都係免費取消,突然有一間唔畀取消都真係幾愕然嘅,然後就覺得咁附近都大把酒店使乜一定住你,之後就睇其他酒店。

或者嘗試搵同酒店其他網,會有可取消嘅 plan
唔該晒,見d垃圾媒體話Android 有得用,仲諗住試下
btw日水機返到香港係唔係影相都會響
日版電話影相去到邊一定有聲冇得閂
我部日水sony 咩地方影相點都會響
想影相唔響又想用到mobile 西瓜卡就得返iPhone
root咗咪可以熄聲
root咗用唔到問銀行app問題都有得解決

利申 日版pixel 5a開心用咗大半年
lm
日版pixel watch + 歐版pixel phone 開到suica, 但應該電話要插日本sim
湘南海岸(鐮倉江之島)?去輕井澤避暑?
雖然應該好多人
可以揾下有冇其他海邊/高原/煙花大會有興趣

五合目應該全年都可以上去?唔清楚
係喎記錯咗
五合目係只有冬天落雪唔開
而登山頂路線先係得夏天開放
請問係咪 之後入境日本 , 和入境香港, 都唔需要任何疫苗/陰性 證明? 同疫前一樣?
五合目除非路面結冰外都上到
係,5月8號後唔理武漢肺炎。有可能提早至4月尾,有待政府證實
其實紅葉值唔值得睇,驚有太大期望
上面落雨(冬季)落雪大風結冰積雪就上唔到去
你去大棠睇下預覽圖先

櫻花始終粉紅色夠吸引,紅葉咁紅唔同感覺嘅
上次啱啱開關
uo機
淡季人少
淨係check 喼唔check背囊
喼入面放最輕既衫
8件短䄂10條底1件薄冷
啱啱好6.92kg

褲同其他野放晒背囊
擺唔落就褲袋
成功過關上機
解除左係咪online checkin無行李就唔駛再去counter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞