網絡小說集中討論區<25>

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
又要推武道宗師
望下先 其實如果寫死既原因合理我覺得冇問題喎
愛情漫畫
一路以為佢係女主
無啦啦話佢炒車死撚左wo
當年見證住呢套係布卡漫畫一日之內由4星半跌到兩星半
咁冇嘢喇...
鳩up一個 例如個主角得到老爺爺系統一路升級
定啲讀者以為係無腦升級爽文, 點知一百章之後個老爺爺害死個「主角」
真主角依家先出嚟然後笑笑口:「又收割咗一個韭菜」
類似呢啲
成日放糖
前期打鬥都好睇 後期就好重覆

男女感情係有種太假嘅感覺 太甜

但係大學武道會睇到好燃

外罡前受傷嗰一段我幾鍾意
書荒得濟去左揾韓漫睇,入面有套野叫惡役只有死亡結局,入面人物描寫幾好,由其主角對死亡個恐懼同自卑感,反轉都多,見漫畫未出晒就去左睇小說翻譯,一晚就睇晒,温馨小品
呢排開左諸界第一因
有冇清睇過
我鐘意高武 武道宗師應該係低武?
誰讓他修仙的
又出嚟伏人
苟道中人幾好笑 個系統陰死個主角
低到中啦
佢係咪上個post伏人果條友
第一章.......
前面嘅水平真係冇得拗, 太套路, 我估係新作家(自稱)嘅原因
然而後面嘅內容超豐富
喺同類嘅小說入面我未搵到同呢一本有得fight
見到之前啲comment話爽文,降智文,劇情唔合理,又無啦啦執到黑龍
我覺得好似一嘢就否定咗作者嘅努力
同埋有好多唔合理嘅位後面解釋返
例如末日,系統,甚至重生, 都會好detail咁解釋返嗰原因
但係睇前面劇情嘅話, 你哋講呢啲嘢嘅原因又係合理
所以都幾無奈, 只能夠講以作者嘅水平根本唔應該寫到前面咁伏
所以我希望用我嘅真誠可以打動到大家~ !
試下睇到後少少再返嚟討論或者屌醒我
「喺同類嘅小說入面我未搵到同呢一本有得fight」
屌 搞到我諗起上個post 伏人果條友
Check下係咪你先
屌 就係你 又推呢本 有冇第二本啊
下星期六日J一J
比次機會你
呂小樹又黎新po推書
我都想有第二本可以推
記憶中以前睇過一本個少爺帶住個家僕去仙門拜師,搞左一輪個少爺死咗,原來個僕人先係主角 不過唔記得本書叫咩名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞