網絡小說集中討論區<25>

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
試毒集中營
差唔多睇晒了差唔多300萬字、強推

真係寫得幾好,個世界觀好完整,連前段嘅坑係後段都可以完美填好佢,文筆好,毒點少,幾搞笑
無睇推薦之前幾個post都有跟推薦追書但唔啱口味所以都係自己搵書睇
竟然唔跟人皇江離嘅步伐
呢本好伏下
1,200章後已經唔想睇
格硬睇到尾
又講得啱

可能睇得毒書太多呢啲我又接受到,因為呢類毒點好多書都有,而且呢本書優點唔少佢個世界觀系統係做得幾好,你唔鍾意係個主角性格同佢有啲小白情節
但我推呢本係鍾意佢個世界觀,好完整吓而且到完書我都覺得合理,可能你冇睇到後面,我個人認為呢本係其中一本世界觀寫得最完整而合理嘅網絡小說

當然佢到咗中期係有啲冗長,有時去到某啲章我係飛住睇但其實可以接受

最大一點係呢本書佢係冇簽約,佢成本書就算係起點睇都係唔洗錢可以睇晒所有章節,而且佢寫嗰陣係學生嚟,咁我覺得作為一本消磨時間嘅書係唔錯
繼續推《全球災變之末日遊戲》呢本小說
好可惜前期同啲套路文冇乜分別
但係後期大量推理情節同埋都幾多伏筆
或者可以直接睇145-157章對呢本改觀先
睇完呢10幾章會feel到作者係用心機諗嗰劇情點寫
海蘭薩領主完本
有冇人有睇係咪爛尾寫到一半完左
佢上本寫寫下求其完左
我睇到一半發現唔對路d 劇情去得呾慢點完
原來最後求其整封信就話完左
之前會有人講ptt 畀5毛滲透得好勁

而家擺明車馬唔同你扮
咪係本身本小說有政治內容咪講
有冇師兄試完有feedback
前面真係太撚伏
LM
中毒會返嚟搵你
又投毒變強系統?
一開始真係套路
我都幾鐘意呢類型(校園+現代異能)
異能+我失去左既青春
有冇啲小說頭一兩百章講緊同一個角色定你以為係主角
然後就整死佢 真主角出現
漫畫咪有世一既風夏
都比人屌到癲左
夠膽死小說咁寫應該比人問候到100代祖宗

正想講呢本
睇左80 章 未到157章
暫時睇都係似d套路文 未算好差
不過我自己唔鍾意d主角心境轉得太快

前世無修練+比老婆拋棄
重生返到末世前3日諗住用呢3日準備好
但係攞完隻戒指就暈到末世開始
起身就覺醒左 然後即刻變到有勇有謀
然後佢收d 隊友又唔覺得佢全知全能怪咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞