網絡小說集中討論區<25>

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
上架後 當每章收費10點

即每章約hkd 0.133

200萬字 約1000章 =hkd 133

好多書400~500萬字
第一卷真係最好睇

之後係咁開會裝B 已經放棄咗 唔鍾意呢類書
褻瀆

作者:煙雨江南
我舊書 我的魔法時代

作者:海逸小豬

類似日輕 第一人稱

描寫細膩 有畫面感
而家一章2500字度都要13點

我其實係追緊書,但啲老翻網更新少過起點十幾章,我先頂唔住癮想追課先課咗8蚊

應該都唔會長期睇正版
btw宜家啲老翻網站 新書無錯字?

我暫時睇緊舊書 新書等完本好評先睇正版

唔想浪費錢
有啲有,因為而家多咗好多防盜,係啲作家整出嚟,如果copy and paste就會變有亂碼,錯字等等嘅效果

當然如果一個個字咁打就咩效果都冇用不過盜版網好少會咁
而家就算係新書都好少.一開始就防盜嘅,多數都係睇到緊張階段或者中後期先會出
呢本其實幾鍾意
但劇情進展係極慢
同埋故事寫到一半就突然完左
故事好似有三部曲
而家寫緊第三部
我睇舊年開始睇已經課左8萬點

自從UU看書廢廢地之後,懶得搵翻版
係 宜家寫緊第三部
暫時第二部比較好睇

呢本係爛尾 + 聖母+第一人稱
不過我覺得優點大於缺點既 值得睇下
都花咗$800蚊 如果睇得開心係值得嘅
其實好值
我轉睇網絡小說就係因為買左萬幾蚊實體書
又貴 又炸爆晒屋企啲櫃

依家幾舊水輕鬆冇乜負擔
唯一俾錢睇嘅係道詭異仙
個劇情跳脫到以為啲老翻出咗錯
仲有無邊d係可以睇到停唔到 睇通霄嘅小說
依家d小說 好多睇到一百至幾百章就無心機睇落去
女俠且慢主要寫主角同班女嘅日常
作者花好多篇幅去寫修羅場/男女角之間互撩
我覺得還好,係現今咁嘅大環境仲肯寫後宮為主嘅書真係好難得

異獸狼人殺嗰part真係好出戲
屌,樓上無quote到
女俠且慢主要寫主角同班女嘅日常
作者花好多篇幅去寫修羅場/男女角之間互撩
我覺得還好,係現今咁嘅大環境仲肯寫後宮為主嘅書真係好難得

異獸狼人殺嗰part真係好出戲
啱啱睇完第六卷,心情好複雜...
求推+1
之後勢力大戰好睇好多喎。
唔明狼人殺有咩問題,通過狼人殺睇人性本身就係觀察者既答卷。
個段本身唔係話好但都唔會係毒點,個個見到狼人殺就係一野否定哂成本書。
我都係唯一比錢睇

好鍾意呢類型書

有一本叫 非正常人類異聞錄 都唔錯

都係痴線類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞