網絡小說集中討論區<25>

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
搬返個書單黎新post
紅字係我個人認為好睇 會有意欲追落去
歡迎討論
原來個書單係師兄寫
我就係睇左你個書單所以叫準備之後睇生活係遊戲
回到過去之前我好似睇左
毒草分享
最近搵宿命之環
見到有本書叫這個領主大人非常科學 有一章係呢個名
睇左簡介係奧術+詭祕應該都冇死錯人啦

不過都當佢係糧草算
之後睇多幾章唔撚對路 小白文黎既

小白都算 屌你粒紅黎既
成日題有啲民族寧願站著死都唔跪著生
之後又話火影係幫忍者洗白
第二卷感言我直接毒發棄書
首先用 東瀛的漫畫,中土的小說,歐美的影視 當對等 我真係唔知小說點樣睇到歐美既車尾燈
之後呢段毒到仆街
呢啲見到個名都唔會開嚟睇
仙逆 飛天 巴打口味同我好類似
呢排追緊我在尊魂幡裡當主魂
講主角穿越冇耐就比人捉左去練器
之後就不斷搵人做佢既使用者
基本每個使用者都可以分做一個短篇
暫時睇落都幾好睇

有冇類似既小說推介
苟道中人 好睇 最近啱啱完本 系統算計哂一切。
無限流最近睇緊兩本都幾好睇,書荒可以睇下:
輪迴樂園:
主角實在太型 殺伐果斷 無女主。
但係前面有啲少尷 撐完前面兩三個世界之後更好睇。
第一玩家:
做一個俾所有人猜忌同質疑嘅救世主,究竟是幸運還是災難呢?
唔知係唔係所有無限流嘅通病前一兩個世界都唔算好睇,但係越後面越精彩。
主角背負住好多,有好幾次睇到有啲眼濕濕,企係同主角同一個立場我肯定無佢做得咁好。

非無限流私心推:術師手册
講主角去唔同國度越獄之後唔小心溝到女。
但係呢個唔係重點,最好睇係關於對唔同國度嘅世界觀同埋術師嘅設定。拋舊磚先。
其中有個國度係設定:人出世係由撫養所所養大,到成年之後所有資源都要靠自己去爭取。
當每個人都係極端嘅利益主義者、同理心泯滅、血緣斷絕嘅社會下又會組成一個點樣嘅社會風氣呢?
其中最深刻一段係:
「所有令你擔心的關系都會污染你」
「所有令你委屈的關系都會傷害你」
「所有令你改變的關系都會支配你」
只有自私自利才可以不受傷害,不受污染,不受傷害,保全自我。
除此之外仲有多種唔同烏托邦國度:近乎全知全能嘅福音系統之下多種唔同嘅社會型態,然而可笑的是福音卻是由術師所製造。
雖然後期節奏唔多掂,但係真心好睇。對後宮唔反感嘅可以睇下。
術師手册 個作者一早black list
由小世界後期,只係不停抄襲
抄D漫畫,遊戲
呢兩本都叫大路
抄唔抄我本人係無咩所謂喇 好睇就得
所以睇佢D書唔可以太宅我唔得

到時睇睇下,一睇就知依個角色係邊個動漫角色做原形
依part係邊隻遊戲劇情
即刻
佢仲要係唔會改任何野
Lm
最新追完大奉打更人幾好睇
靈境行者一直追緊都好好睇
條友走左去寫副本流 實力插水到癲

好鐘意個小姨子 但真係頂唔住

文筆同之前差太遠
反而本
第一玩家 就真係唔錯
之前本嘢未改名叫做歡迎回到世界讀檔遊戲嗰陣已經有追
跟住qq群啲人叫佢改書名
小世界最好睇個part就係癲倒世界
以為佢完左會醒覺 點知都係on99咁
好鐘意術師手冊個世界觀
雙女主都勉強接受到 但夾硬開後宮就
不停咁開新書,次次都係睇到一半就停哂手
開左咩?
開左網遊代練同修真聊天
睇左幾十話都唔岩睇

而家開術師手冊
希望ok
我的模擬長生路
文筆合格 主要係推理解世界迷團
冇大毒點
糧草級
有冇d神話(希臘神)
神秘國度(瑪雅/百慕達)
既小說
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞