網絡小說集中討論區<25>

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
衰咩?
諗緊開唔開
中期開始冗
早期算唔錯既
你地真係睇好多
暫時淨係睇過十幾套比較出名嘅,真係要揀一套推薦嘅應該會揀牧神記
牧神前中ok 後面麻麻
睇咗3分1開始覺得悶,棄咗
花生
《皓玉真仙》作者覺得個仔啱啱出世唔似樣
走去做dna發現戴咗帽

作家呢行搞乜咁易比人ntr
好橙

條友斷更一直畀人屌緊,點知爆單咁嘅嘢,啲人係咁笑鳩佢,好仆街
等錢使自然會更多啲
刷票、刪comment係有報應架
呢本我睇到500章就冇睇,啲人話有啲抄蟲真人,但我覺得係純粹個主角殘忍,同埋又重生以前畀人圍似,其他情節差好遠
睇咗五十幾章 都未知係搞笑類型定都市修仙?
推一本架空歷史小說,睇到千幾章真係覺得寫得幾好先敢推,就係為咗呢本書喺起點課金

作者漫客1,書名:靖安侯
作者寫過幾本架空歷史,呢本可以話寫得最好,背景係一個類似南宋嘅架空時代,但有啲唔同嘅係,主角身處嘅朝代個皇帝係醒啲而且國力唔算好差,但同南宋一樣全國除咗皇帝同一部分人之外,都冇人想北伐
主角就係喺呢個背景之下,做咗所有人唔敢做嘅嘢

開頭一樣同以前作者其他書嘅風格一樣,一樣好辛苦仲差啲死,睇佢點樣係絕境救自己,所以開頭已經好緊湊,之後嘅基本情節都係寫佢點努力上位,值得一提嘅係主角係完成成個科舉,而且寫出嚟算叫做寫得幾完整,總體嚟講文筆唔錯,劇情唔算水,人物描寫都唔錯,但有啲情節可能有啲啲唔合理,但個人覺得唔過份,單女主

呢本書暫時寫到一千章度,未寫完,對歷史小說有興趣嘅巴打可以睇吓
第一玩家好似都ok
不過要捱到第2世界開始睇
燈塔

呢排追緊呢啲
有冇都市重生逆襲推介
睇緊叩問仙道唔錯
有冇ching係推薦睇《明克街13號》?
第五卷三十三章 開房唔寫床戲 就咁過渡翌日早上 索然無味
隱晦寫多幾筆都好呀
原本睇到興高采烈 好似一盤冷水淋熄咗
有,之前我推過,神作
前面劇情小毒,後面好神,推薦你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞