網絡小說集中討論區<25>

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
最近開咗本書叫《源靈逝界》,睇到300章到,唔可以話寫得好好,但我覺得係我最近搵嘅書之中算叫做睇得吓

首先個作者喺佢寫緊呢本書嘅時候係讀緊大學,咁文筆一定冇啲老屎忽作家咁好,但都唔算差絕對小白式文筆先,而且呢本佢一直都冇簽約一直都用愛發電發電到完本,呢樣我係覺得好撚勁因為佢唔簽約啲人連月票都投唔到

講番本書嘅內容,係講主角穿越咗去另一個地球,啲背景一樣,會有高考微博等等,除咗呢個世界係有怪物入侵,有魔鬼,有異種,有機甲,有源靈師(用符文力量去戰鬥嘅人),有一個個收復咗有圍牆保護嘅城市,而且呢本小說係幾搞笑

個人認為係唔錯推薦大家睇吓
就黎超展開第一次了
仆街 差d又比人伏到 好彩睇左幾章 覺得唔對路 冇再睇落去
異獸迷城最新個部少鳩
幾好睇,好搞笑有趣
睇左80章左右,都無咩伏
多謝介紹
好好笑,好有創意
廚藝通精,笑死我
但佢會不停返去之後D地圖
假設去到地圖5
其他書已經唔會理地圖1234
但佢係會返去
等我又睇下先
異獸迷城睇到哭能左是咪正常
好耐冇睇到咁正既書, 2-3個星期就睇到live
從紅月開始睇到一半支持唔住
佢講中後段係咁講戰鬥力數值睇到好攰
死嘅死
殘嘅殘
其實呢本唔係睇戰唔戰力同境界 純粹睇邊個金手指開得勁, 有金手指你境界高我10級我都照秒你
本嘢最大問題係時間點跳嚟跳去, 跳到一個地步睇完都唔記得原本做緊咩
睇完呢個作者2本之後唔敢再開佢啲書
睇左一百章真幾好睇
巴打無推薦錯
bookmark先
感覺上都係個d 搞笑風嘅外掛文
不過個setting 幾特別嘅
有無ching 睇左後面講下後面有無咩心思
唔係好睇都落去
上轉又係咁俾人推薦睇結果睇到毒發,好在今次冇行先
只能夠講唔同人有唔同口味
開咗第一玩家嚟睇
So far 唔錯
希望有驚喜
上個po見到有巴打推薦就開咗黎睇
一口氣追完我覺得好鬼好笑
認真果陣又有認真位
依加追緊同作者本新書 誰讓他修仙的
我係書荒隨機搵到呢本書我都係幾日內睇完依家養緊新書唔想追live等完書先睇
兩本都係3人組咁玩
新呢本就由低升起 大師姐有江離feel又係屈機
燈塔
一早上個post 推左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞