[年經] 畫樹 心理測驗了解自己

426 回覆
48 Like 4 Dislike
巴打係一個好進取,對自己有要求,係讀書/工作方面會希望自己做到一番成績,會想自己一直有進步嘅人。巴打都係一個好在意別人對自己睇法嘅人,而係成長過程中身邊嘅人亦都應該俾咗啲壓力你,呢啲壓力都令巴打好想自己係人前都有一個好嘅形象,亦都傾向收埋自己嘅情緒。唔知巴打會唔會都覺得攰呢?希望巴打都搵到一個喘息嘅空間俾自己,見巴打話個picture都係來自行山嘅畫面,希望有時大自然都可以讓你有舒服嘅感覺啦!
終於等到你
唔係一般既在意,係超級超級在意,所以呢家極到內向,同人近乎零交談
巴打係因為好好好在意人地點睇, 所以寧願唔同人地接觸?
有時摺耐左 仲難D去返social果個mode播
一日未覺得自己已經裝備好,一日都唔敢hi 人只敢同陌生人講野
不過等自己準備, 又好似好耐都未準備好咁
但巴打反而同陌生人傾又OK?
嘩 好欣賞你畫晒成張紙,仲畫得好colorful, 好豐富啊
成個比例都有種和諧舒服嘅感覺,顏色嘅線條方向都感覺你好有條理!
睇到你都有幾個目標努力追求緊,你都係個自律同時對自己幾有要求嘅人, 宜家朝住目標一步一步向前行緊!
因為你都係一個幾需要安全感嘅人黎嘅
不過絲打可能有時候你會比較需要身邊人嘅愛同埋關心,
有人係你身邊會令你更加有力量去做想做嘅事,
無咁易緊張同焦慮, 而你平時同其他人都維持到一個比較好關係~
btw 唔知絲打你最近係唔係都有D煩惱 猶豫緊啲野?

枝葉摩挲
光可以喺樹葉間嘅空隙流落嚟
樹幹溫暖而粗糙

有啲期待同好奇XD
多謝咁多位巴打絲打嘅支持
不經不覺都覆左二百幾棵樹
希望今次大家都可以玩得開心, 又認識自己多左啦
雖然今次中間都覆得有D耐, 都多謝咁多位包容

今年嘅解樹就先告一段落, 我地會覆埋未解果D巴絲, 之後就會暫停再收樹啦
下年有機會再見
絲打係一個好重視唔同嘅人際關係嘅人,可能少少變化已經令你會比較敏感同緊張,會慢慢產生好多嘅諗法,都會為你帶來幾多煩惱。絲打係人際關係方面唔錯,都會識到好多人,不過當中就唔係好多人可以同你交心/Support你,所以即使身邊有唔少人但你都會覺得好多嘢都係自己一個去面對,咁多年嚟其實絲打都好勁,自己都撐咗好耐。不過絲打有時都唔好太因為別人而忽略咗自己,都要好好照顧咗自己嘅需要先呀!
絲打係一個平時都會積極主動去認識新朋友嘅人黎嘅, 你嘅人緣都係唔錯咁
不過唔知係咪因爲心入面對自己嘅評價比較低,導致絲打好多時候都會無咩自信,甚至有時會好在意別人對自己嘅看法呢?絲打你自己都係一個幾追求進步嘅人, 你都試緊唔同野去充實自己!! 另外都睇得出絲打可能平時俾人嘅印象係好堅强,但其實心入面都好希望有個人可以俾你喺攰嘅時候可以依靠下。唔知絲打會唔會都想試下主動同身邊信得過嘅人講下自己嘅需要呢?記住唔開心有情緒無問題架,最重要係揾到俾自己發泄嘅出口,唔洗成日收收埋埋~ 都歡迎揾我地傾下計呀
巴打你棵樹好Colourful, 幾有夏天嘅感覺!! 你係個好有目標嘅人,好想做好每一件事,不過同時又好似有D迷惘, 樣樣都想做, 但又唔知應該點樣行好..? 如果有太多野想做, 建議巴打都可以先定有一啲先後次序, 慢慢feel下自己對邊D可以易D掌握同埋自己比較鍾意嘅, 之後先再決定朝住邊個方向發展, 可能就會明確D架!
巴打細個嗰時發生咗啲唔太開心嘅經歷,似乎到依家都仲影響得你好深播... 身邊又有冇人可以同你分擔依啲事呢? 而且巴打你好重視人際關係,好想有人陪,好想有人可以倚靠,但好似巴打你似乎仲搵緊呢個/班人播... 如果巴打想搵人傾下, 都welcome你PM我地傾下架
巴打最近係咪都有唔少煩惱啊?從巴打棵樹都睇得出你都積累左好多焦慮嘅情緒喎, 最近都發生左D意外, 都唔係你planning嘅事? 另外都睇得出巴打對自己都係有要求嘅人黎嘅,但係就比較容易受外界影響,有時都會在意別人的睇法,甚至需要喺人地身上獲得安全感。巴打似乎一方面都想自己有多D空間同自由, 但同時又對自己唔太有信心, 唔太有安全感.. 你都有D野想發揮, 不過有時會有D迷惘同爭扎.. 唔知你有爭扎嘅時候會唔會都搵人傾下架? 有時同人傾下, 可能又會有D新睇法都未定架!!
多謝你啊
Thanks 巴打
現況同經歷都好中
簡單、平凡、一般
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞