[年經] 畫樹 心理測驗了解自己

426 回覆
48 Like 4 Dislike
絲打感覺係一個好上進嘅人嚟,腦裡面有好多想法想去實行,亦都為呢啲嘢付出咗唔少嘅努力。
不過似乎呢啲想法好似太多,導致無辦法好有效咁去達成,甚至係努力嘅過程當中,都遇到啲令你受到挫折嘅事情。
希望絲打可以振作返 不過相信你係Handle到,只係需要返D時間
唔好意思呀,眼殘miss左
巴打你份人處事態度比較認真,可能係同你之前經歷過一啲挫折有關,令到你怕失去一啲嘢而隱藏咗自己好多真實想法
你都比較內向,少D同人傾心事,有時內心都好多自我對話,亦因為好多想法係腦海度,所以有時都會唔知點為自己落決定好
會唔會試吓打開心扉,將戒心稍稍放輕啲啲,同人傾吓,可能會有一啲新嘅睇法!
巴打感覺到你都有啲情緒低落播
你可能覺得自己一直以嚟都冇咩人願意support自己,所以你都特別希望其實有一啲人可以比你依賴,去聆聽下自己
你心裡面都有一啲美好嘅願景,希望去實現,但似乎你會因為覺得困難同冇人支持,好容易焦慮同不安
唔知巴打會唔會感覺身邊嘅人都未必明白自己? 所以有時自己都少左去講
或者試下多啲相信自己同埋身邊嘅人,可能都可能會搵到一啲新嘅方向同安全感!
絲打你係一個幾直率嘅人, 你都幾開放去探索自己同埋世界, 乜都會去試下, 探索下
現時雖然唔係話好有具體嘅發展方向, 但你對未來都係嚮往, 亦充滿住期待
你都係一個幾喜歡思考嘅人, 所以同時你亦覺得自己仲有好多野唔識, 仲有好多進步嘅可能性
你近來生活都係不過不失, 但身邊都不乏一啲知心朋友可以傾下心事
不斷探索都係好好, 但絲打都可以比個機會自己feel下邊樣比較適合自己, 再朝住果個方向發展!!
絲打呢棵樹好有意境,但睇得出你好似幾焦慮咁。絲打係咪經歷過一啲傷害並且呢啲唔開心嘅回憶都好影響到你依家,令到你係關係上好渴望有人關心你同愛你,但同時又因為呢啲創傷令到自己好冇安全感。你會唔會因為咁好難再相信人而選擇抑壓自己情緒唔同人講啊?
絲打最近心情都好似麻麻地播,最近係唔係都面對住好多唔同既壓力呢?
果D壓力/事件有時都會令你個人好急躁, 亦會有D不安, 可能有D事讓你好唔實在, 好似做咩都無用咁
你都傾向收埋自己, 亦感覺身邊無人明白你, 甚至你自己都有少少想放棄
如果絲打你遇到咩困難都可以同我地傾下架

生命 沉實 健康

謝師兄

輕鬆 自在 隨心
唔該巴打
絲打先啱
屌 自膠咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞