[年經] 畫樹 心理測驗了解自己

426 回覆
48 Like 4 Dislike
多謝絲打!!
絲打慢慢試下少少咁同社工傾下, 有時信心都係慢慢建立返黎嘛
到你個人安全感大啲, 自然你都會小D在意人地點睇架啦
雖然個過程都唔係簡單

係 每日都返工 做完又做 就想死
自己想做想要嘅野一樣都開始唔到
多謝分析
好準,我冇做野幾個月了,鬱係屋企冇野做,但又唔想工作,冇動力,訓係張床唔想起身

健康 茁莊 成長

多謝樓主!!!唔該曬
絲打, 你係一個做事幾認真仔細嘅人, 身邊都有唔少好朋友互相支持, 一路以黎你嘅生活都幾順利, 又幾無憂咁
你內心都幾強大, 生活有D咩困難, 雖然都會有唔開心, 但你都覺得自己處理到, 亦會願意去面對挑戰
亦幾懂得將件事轉化添! 宜家嘅生活你都幾滿意, 如果keep住係咁都唔錯嘅感覺
如果係嘅話, 都鄧你開心!! 要搵到一個自己舒服嘅moment都唔係簡單, 希望你好好enjoy la
係咪返工太忙呀? 有無機會可以慢慢balance D, 起碼有返少少時間做下自己鍾意嘅野嘛
巴打好似狀態都麻麻地wor
平時係屋企都可以做D自己鍾意嘅野, 或者出去行下轉換下心情都好架
巴打你呢個填色方法好特別呀
睇得出巴打係一個積極主動, 不斷進步嘅人嚟, 你對自己都有D要求, 做野都幾認真, 你都有一個明確目標追求緊, 專注咁發展緊。但巴打你有時可能會無咩信心, 容易否定自己, 所以你都需要比較多嘅安全感, 唔知過去係唔係發生過D事, 有時都會影響到情緒? 見到你一直都渴望靠自己嘅努力獨立, 同時你都將自己嘅情緒收得幾埋下。巴打最近似乎都遇到啲唔開心/唔如意嘅事播... 記得需要時, 都俾自己休息下啊, 有時都可以同身邊嘅人傾下架!!
絲打你係個好有方向同有決心嘅人,都有好清晰既目標想去追求,不過都要留意會唔會同時追求太多嘢,反而會模糊咗呢一刻嘅焦點。
同埋,係棵樹度都見到絲打你好想擁有一個平靜嘅世界,偏向追求一份簡單嘅人際關係... 但現實又好似同絲打你所嚮往嘅世界相反播...
另外,其實絲打都係個比較保護自己嘅人,好多嘢都會收收埋埋,可能都係因為比較缺乏安全感
唔知絲打平時會唔會都有人可以同你分擔下你嘅心事架呢?

堅韌
成長
庇蔭
絲打,你棵樹好細緻呀,仲有個鞦韆添絲打似乎個人都比較心急,屬於衝動型啲嘅人,而絲打處事方面都有唔少自己嘅堅持,絲打都係個有少少chur自己嘅人,所以有時要俾返啲空間自己抖吓氣喎而絲打嘅特性可能都令你同其他人夾起上嚟都唔係咁容易,有時其他人未必好明白你堅持啲點係啲咩,亦都令絲打會質疑自己,甚至無咩安全感添。不過好在絲打現階段應該搵到一啲人/事/物,都幾俾到力量同目標你,令你即使面對到困難都仍然有推動力,要繼續加油呀絲打

屹立不倒
庇蔭
成長

豐盛 生機 孤獨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞