[年經] 畫樹 心理測驗了解自己

426 回覆
48 Like 4 Dislike
畫得好靚

欣欣向榮 強壯 渴望
要加油阿!
有時真係冇方向嘅時候都可以同身邊嘅人傾下!

蒼老,保護,孤獨
唔該樓主
巴打都係一個積極上進嘅人,特別係人際關係方面,都會偏向主動啲同埋會想可以保護到身邊嘅人,但同時其實都希望身邊嘅朋友可以同樣保護到你,亦都想有多啲愛可以比到你
不過巴打係唔係都幾嚮往自由自在嘅生活?似乎而家都仲係處於一個有啲受到限制嘅情況...唔知係唔係同以前可能經歷過一啲唔開心嘅野,而家仲未process到件事
另外都仲睇到巴打似乎係一個比較情緒化同埋會有啲舉棋不停嘅人.. 唔知巴打係唔係真係咁架呢?
估唔到 算準

感謝你

特立獨行

不對稱

棵樹高到上天
黃色背景係夕陽既光
樹下面有個人靠住樹幹悠閑咁坐

謝謝巴打
巴打似乎你都對自己好有要求,希望不停進步。但係可能對於過程同埋未來都有啲不安,希望有一啲身邊嘅人去支持自己。
整體嚟講可能都要注意會唔會係要求自己嘅時候,超出咗自己嘅能力範圍..
如果真係覺得孤單或者需要人支持嘅時候,都可以睇下身邊有冇人其實可以信任傾訴?
巴打,係樹到睇到你有啲唔開心既回憶喎,而且去到依家都仲困擾緊你,所以你既精力都好容易投放咗係個度。
同埋你身邊應該都算係幾多朋友,但係佢地都係你煩惱嘅根源之一,唔知係唔係以前嘅野都同朋友有關?
另外都見到你好容易會焦慮同好冇安全感.. 平時多唔多人傾自己嘅心事架你?
唔好意思呀巴打
手殘回覆錯左個post
你當睇唔到上一個回覆

你棵樹應該是咁的:
見到你棵樹似乎你係一個好有童心嘅人,對事情會有憧憬,可能有時諗嘢都好天馬行空。另一方面感覺巴打係建立人際關係上唔係十分順利,巴打唔係好容易相信別人,可能傾向收收埋埋自己,同其他人保持一定距離,讓人地未必知自己諗緊咩會令你比較安心。但係有時咁刻意去同人保持距離,唔會又會唔會令巴打有時又覺得有啲孤單呢?
唔好意思呀絲打
頭先唔小心覆錯左第二個
而家補番你呢棵先!

從你棵樹見到你可能有啲迷茫同焦慮咁,睇得出你想有成長同改變,但可能就未有方向,未知點行第一步。而且你可能都feel唔到身邊有好大支持咁,絲打可能都比較少同人分享心事,唔知絲打會唔會對於分享自己內心世界有好多顧慮同擔憂呢?
多謝師兄回覆,平時都會成日同身邊朋友傾心事,關係好好嘅朋友都有十幾個,同埋你講得啱,我擺脫唔到以前嘅陰影就算知道唔可以諗唔可以回顧,但係都控制唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞