[年經] 畫樹 心理測驗了解自己

426 回覆
48 Like 4 Dislike

巴打好似慢慢就變咗好怕麻煩,就刻意去避開好多野,例如工作上嘅衝突...關係建立等等,都明白要處理呢啲嘢有時都幾煩,不過換個角度睇,有時又可能真係有必要去處理一吓
我諗當中都要搵到啲平衡
同同事有啲人際關係嘅問題出現左?定係一啲工作上嘅嘢呀?

寄望
依靠
開花結果
我地都係人,都一樣有情緒,想有人俾自己倚靠、耹聽自己,其實都係人之常情呀
雖然未私有化到一棵大樹,但會唔會身邊都有啲朋友仔可以support下你嫁?

茂盛
茁莊
可愛
絲打你係一個幾直接簡單嘅人,你做嘢都比較忠於自己,而絲打最近嘅狀況應該都唔錯,整體嚟講都係你想要嘅生活
不過唔知係唔係因為近來嘅生活都不過不失, 甚至都幾舒適, 有時都未必願意為自己帶來一啲改變, 或者試下去挑戰下自己
但又咁講, 都唔一定要有啲咩轉變, 而家個狀態令你覺得OK就最重要
巴打你係一個內向嘅人,不過同時你又有啲矛盾,你會希望自己可以識多啲朋友,拓闊社交圈子,而就係因為同你本身性格唔太match,所以你係行動之前都會諗好多嘢,好怕自己會做得唔夠好,或者都會不斷思考點樣先可以令自己做好啲
巴打暫時都未係好有明確嘅目標同方向,不過都算open比自己去探索吓,只係好似一直都未有行動
btw巴打如果有啲咩想試吓,都不妨放手讓自己去試下呀!
話唔埋你都會對自己有一個新發現呢

背景
路標
平凡
係 而家變咗咩都是但 反正之後唔會再見
搞到冇乜新朋友
未來 寧靜 平實
唔該巴打 睇下趕唔趕到尾班車

唔該巴打,第一次參加,之後會覆返feedback

參天大樹 (樹幹可以圍到7-8個人)
百年老樹 (生長咗好多年 好有歷史)
生命力 (樹上面有好多雀仔/昆蟲/微生物)
唔該曬
i
藍天
白雲
綠蔭

普通 有雀巢 人

高大
孤獨
堅強
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞