【直播】25/7/2017 15:30 港 府 高 鐵 一 地 兩 檢 事 宜 記 者 會

417 回覆
4 Like 79 Dislike
過左香港果關就大陸,咁即係月台以至上左車廂都已經大陸喇?

無錯
每年維修費一定唔平,中國比得幾多租

深圳灣個度香港比6百幾萬人仔1年 唔知有冇加價 呢邊有冇講?

我估應該都有6蚊既

深圳灣個營運成本低好多
每年維修費一定唔平,中國比得幾多租

深圳灣個度香港比6百幾萬人仔1年 唔知有冇加價 呢邊有冇講?

俾幾多都唔夠起條數

係 除非中途跳車
隧道路軌範圍唔屬於大陸
順便建議政府立翻塊立法會議員通過高鐵碑以慶賀
支那終於擁有第一幅租界
可惜英美總要重複同樣錯誤,行綏靖政策

呢隻怪獸將會恐怖過希特拉
架車飛出路軋點計?

消防處使左兩三千萬去買左兩部車唔係用唔著嘛

無錯

羅湖起碼有個羅湖橋比你做緩衝
呢個直情連個廁所都唔肯放過俾你
在車箱中望住九龍高樓林立,突然發現呢度原來係中國管
新《拓展香港界址專條》
名租實割
支那終於擁有第一幅租界
可惜英美總要重複同樣錯誤,行綏靖政策

呢隻怪獸將會恐怖過希特拉

英國直係廢足100年
新《拓展香港界址專條》
名租實割

係《展拓中國界址專條》
咁撚短既鐵路要1000億+割地都認真幾誇
前排先調低經濟效益 個數據數作完先得果2-3%
你話抵唔抵死

袁國強仲話高鐵呀一地兩檢呀完全係香港自己話要起要搞 你信唔信吖
香港第一幅支租界
遲下宣布高鐵站上蓋物業發展權都係中方

然後就西九, 再之後高鐵沿線上蓋
遲下宣布高鐵站上蓋物業發展權都係中方

中國將會擁有兩個南昌
咁撚短既鐵路要1000億+割地都認真幾誇
前排先調低經濟效益 個數據數作完先得果2-3%
你話抵唔抵死

袁國強仲話高鐵呀一地兩檢呀完全係香港自己話要起要搞 你信唔信吖

有幾多香港人會經常往反支那長線...

一帶一路
地底路段已經割讓埋
有幾廿公里
港豬:好人好者邊會有人拉你
Btw係咪冇人記得書店事件

而家洗頭艇都慳鳩番,帶你去搭高鐵就大搖大擺拉鳩你番去審

洗頭鐵直上北京
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞