【直播】25/7/2017 15:30 港 府 高 鐵 一 地 兩 檢 事 宜 記 者 會

417 回覆
4 Like 79 Dislike
切左香港一刀仲有得救咩
好難界定所以索性執行大陸法 真好野
成單嘢最賤係港鐵
自己買部車返嚟點知割讓俾支那
如果隧道或者月台火燭,消防係咪唔救?

救護服務會依香港

大陸人生仔未入香港關點算?
7年前已經寫好成份劇本
只係個個都仲硬係要抱有無謂幻想

當年夾硬通過響西九搞已經係咁

所以見到咖哩飯今日仲出嚟抗議話反對行會過一地兩檢 真係得啖笑

搵笨當然搵香港

高鐵香港段「一地兩檢」方案終於出爐,律政司長袁國強於記者會強調,「一地兩檢」最符合效益,「兩地兩檢」不符合興建高鐵原意,成效會打折扣。

運輸及房屋局長陳帆亦說,「一地兩檢」是高鐵最大效益的關鍵。他指出,「大家都等了好久,希望盡早享受到(高鐵)帶來的快捷及方便」,又說相比飛機,高鐵乘客毋須預早兩小時到達候車及等待領取行李,可省時方便,為廣大市民帶來新生活體驗。

他重申,高速鐵路是國際趨勢,而國家高鐵發展全球矚目,為了保持香港作為交通樞紐地位,要把握機遇,形容高鐵是香港極具戰略意義的跨境工程。

陳帆提到,高鐵工程已完成近九成半,正測試列車及試運行,目標是2018年第三季通車。他強調,高鐵是低碳環保綠色交通體系,有社會經濟效益,「要享受高鐵便捷的優勢,省時通關安排,關鍵是實施一地兩檢」。
其實拆關一國一制更方便
係「內地口岸區」大叫「天滅中共」

公安:上車吧傻逼
複雜到袁國強都講到1999

救護服務會依香港

冇架喇 直頭護送入黎生仔

高鐵香港段「一地兩檢」方案終於出爐,律政司長袁國強於記者會強調,「一地兩檢」最符合效益,「兩地兩檢」不符合興建高鐵原意,成效會打折扣。

運輸及房屋局長陳帆亦說,「一地兩檢」是高鐵最大效益的關鍵。他指出,「大家都等了好久,希望盡早享受到(高鐵)帶來的快捷及方便」,又說相比飛機,高鐵乘客毋須預早兩小時到達候車及等待領取行李,可省時方便,為廣大市民帶來新生活體驗。

他重申,高速鐵路是國際趨勢,而國家高鐵發展全球矚目,為了保持香港作為交通樞紐地位,要把握機遇,形容高鐵是香港極具戰略意義的跨境工程。

陳帆提到,高鐵工程已完成近九成半,正測試列車及試運行,目標是2018年第三季通車。他強調,高鐵是低碳環保綠色交通體系,有社會經濟效益,「要享受高鐵便捷的優勢,省時通關安排,關鍵是實施一地兩檢」。

完成近九成半都仲要成年後先可以通車。果九成半點計出黎。

救護服務會依香港

希望有記者問
唔知我有冇聽錯 西九地底就中國法 出面條軌就行返香港法

錢就香港人出, 人地就管哂成條鐵路

你嘅嘢即係我嘅嘢 我嘅嘢即係我自己嘅嘢
等睇港G一車車犯支那法

救護服務會依香港

希望有記者問

衝到入黎 人道立場一定係送去醫院架啦 跟住走數留個細路比政府養 大個d未申請埋落黎囉 唔通因爲冇出世紙扔你返大陸咩
唔知我有冇聽錯 西九地底就中國法 出面條軌就行返香港法

係 基建設施屬香港
高鐵車廂內以及車站劃定範圍屬內地『租用』範圍

救護服務會依香港

希望有記者問

講到高鐵咁快
即刻送返支那生應該快過送去本地醫院
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞