【直播】25/7/2017 15:30 港 府 高 鐵 一 地 兩 檢 事 宜 記 者 會

417 回覆
4 Like 79 Dislike
遲早全港出租

咩遲早 B4以下係強國的 泊車唔好泊落B4
有無法律界義士會向英美領事寫信一地兩檢本質上已違反基本法18同22條

其實去返源頭,除非西九唔係香港,否則...香港特別行政區享有行政管理權、立法權、獨立的司法權和終審權。現行的法律基本不變。

呢樣野寫死係中英聯合聲明,任何改變都違反當日立約。

呢樣野,唔止係基本法,而且係國際條約文件內容。唔係任佢淫大亂尻釋法可以改變。

所以佢咪話內地口岸區唔係香港

當初聯合聲明,已經講明香港位置領土,唔係可以佢話乜就乜

如果英國有心,將單CASE擺上國際法庭,共匪根本冇得玩

唔祈望英國出手, 只希望佢重有小小良心俾BNO轉BC

錢重要D
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

唔止

深圳灣係匪蟈內部既事,佢鍾意搵美國管理行美國法都重得。

但改變西九行基本法情況,就唔止係共匪既事,而係包括埋英國,唔可以佢話乜就乜。

深圳灣本身屬於香港,匪蟈將佢劃係香港特別行政區以外。如果匪蟈修改香港特別行政區界線,將西九部分地方劃喺香港特別行政區以外,噉嗰度又變成匪蟈內部既事?
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

唔止

但改變西九行基本法情況,就唔止係共匪既事,而係包括埋英國,唔可以佢話乜就乜。

即係普通市民無牙力,只有靠英國

英國咁廢

其實唔可以完全話英國廢
只可以話佢地幫得嚟又宣傳唔夠
之前有個巴打都post過,根本好多香港人、甚至係高登仔都唔知道原來英國佬係有「想」幫過
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

d人成日用英法海底隧道比
原來關口係設係倫敦同巴黎
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

唔止

英國咁廢

其實唔可以完全話英國廢
之前有個巴打都post過,根本好多香港人、甚至係高登仔都唔知道原來英國佬係有「想」幫過

英國佬自鴉片戰爭以來都只係睇錢架乍
為左幫香港而放棄中國市場?
不了
路軌屬於香港咁換言之香港係咪有路軌開放權?姐係可以禁止使用呢段路軌?
路軌屬於香港咁換言之香港係咪有路軌開放權?姐係可以禁止使用呢段路軌?

應該係維修費你比,但控制權係大陸到

咪ff
想香港食埋路軌維修費乍
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

唔止

英國咁廢

其實唔可以完全話英國廢

之前已經有人提過搵英國幫手,跟住成堆人話英國唔理,掛住奶共,依家肯撚定個班係高質五毛, 都未撚做就話唔撚得,打沉晒意志, 所以呢鋪一定搵晒外國幫手先,睇下有咩法律途徑做到野先
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

唔止

英國咁廢

其實唔可以完全話英國廢

其實唔係話英國想唔想幫,問題英國都無乜籌碼係身

支那擺明格硬來,英國最多出聲明

你話美國想幫就唔同,起碼佢手上有香港-美國關係法
依個idea 都on9 既,有條友月台犯法,跳落路軌走人,咁點算先。
反過黎,有條友跳落路軌,殺左月台上d 人,咁又點計。
推到有法律巴打幫手
依個idea 都on9 既,有條友月台犯法,跳落路軌走人,咁點算先。

識諗得咁仔細就唔係政府啦
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

唔止

英國咁廢

其實唔可以完全話英國廢

英國佬自鴉片戰爭以來都只係睇錢架乍
為左幫香港而放棄中國市場?
不了

呢d政治議題總有政客拎黎上位

成日話錢

鬼佬道德觀念係想係呢個人類社會做番d野
唔似支那停留係錢度
如果公安開槍粒子彈射撚左過香港境打中人會點?

咁佢係跳落路軌 應該要罰錢 但佢係月台做既犯法罰唔關路軌事 所以冇事
利申 鳩up

買飛已經係支區
咁夾住個港檢做乜撚 上下左右全部都係支區
買飛區至少都要係港區啦下化
班高官出盡力割地

虛線範圍內先係

咁佢係跳落路軌 應該要罰錢 但佢係月台做既犯法罰唔關路軌事 所以冇事
利申 鳩up

但一跳落路軌又當香港範圍喎?
定係拉返上去慢慢審?
係月台痾尿去路軌 咁點計

利申 鳩up

錯 跳落路軌 太危險
緊係人道救援拉你上車...之後打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞