【直播】25/7/2017 15:30 港 府 高 鐵 一 地 兩 檢 事 宜 記 者 會

417 回覆
4 Like 79 Dislike
諗唔明

其實點樣可以租地,租到可以引入其他國家司法,另到塊地變成唔屬於香港

算唔算租約override地契

政府話係深圳灣嘅翻版 不過倒返轉係內地係香港租地

咁0係深圳灣係咪行基本法?深圳灣上facebook上唔上倒?深圳灣遊行大叫平反六四得唔得?
有無法律界義士會向英美領事寫信一地兩檢本質上已違反基本法18同22條

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

講真,依家佢擺明格硬黎,之前個每日150 普教中都話吹佢唔漲,但依家係違反左中英聯合聲明/基本法,仲有之前單歷史文件冇實質意義件事,依家點解公安可以係香港執法? 有冇可能/方法 叫國際幫手? 就算香港人抗爭,有/冇外國幫手個效果可以差好遠

咪玩啦 人地點會幫 又未食花生

咁你坐係度等死啦
反正對你地呢種垃圾黎講做乜都無撚用
有無法律界義士會向英美領事寫信一地兩檢本質上已違反基本法18同22條

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

仲有咩好研究呀...
打橫黎咪打橫黎囉,
英國佬理你咩?
美國佬理你咩?

唔洗研究,好明違反
第十八條
在香港特別行政區實行的法律為本法以及本法第八條規定的香港原有法律和香港特別行政區立法機關制定的法律。
全國性法律除列於本法附件三者外,不在香港特別行政區實施。凡列於本法附件三之法律,由香港特別行政區在當地公佈或立法實施。
全國人民代表大會常務委員會在徵詢其所屬的香港特別行政區基本法委員會和香港特別行政區政府的意見後,可對列於本法附件三的法律作出增減,任何列入附件三的法律,限於有關國防、外交和其他按本法規定不屬於香港特別行政區自治範圍的法律。
全國人民代表大會常務委員會決定宣佈戰爭狀態或因香港特別行政區內發生香港特別行政區政府不能控制的危及國家統一或安全的動亂而決定香港特別行政區進入緊急狀態,中央人民政府可發佈命令將有關全國性法律在香港特別行政區實施。

第二十二條
中央人民政府所屬各部門、各省、自治區、直轄市均不得干預香港特別行政區根據本法自行管理的事務。
中央各部門、各省、自治區、直轄市如需在香港特別行政區設立機構,須徵得香港特別行政區政府同意並經中央人民政府批准。
中央各部門、各省、自治區、直轄市在香港特別行政區設立的一切機構及其人員均須遵守香港特別行政區的法律。
*中國其他地區的人進入香港特別行政區須辦理批准手續,其中進入香港特別行政區定居的人數由中央人民政府主管部門徵求香港特別行政區政府的意見後確定。

而且國際間理唔理一回事,但乜柒都唔做就死撚左都無人知,何況唔係唯一手段,大家應該各施各法去拉停鳩鐵

修改基本法easy job

其實西九呢個位都幾夾涉
真係方便到香港市民咩?

高鐵從來都唔係為香港人而起

係為將來打WW3用架
諗唔明

其實點樣可以租地,租到可以引入其他國家司法,另到塊地變成唔屬於香港

咁0係深圳灣係咪行基本法?深圳灣上facebook上唔上倒?深圳灣遊行大叫平反六四得唔得?

其實可以
深圳灣有幅地的確租咗俾香港管理
諗返轉頭根本好可能係局
諗唔明

其實可以
諗返轉頭根本好可能係局

係咪行基本法先?

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

仲有咩好研究呀...
打橫黎咪打橫黎囉,
英國佬理你咩?
美國佬理你咩?

唔洗研究,好明違反
第十八條
在香港特別行政區實行的法律為本法以及本法第八條規定的香港原有法律和香港特別行政區立法機關制定的法律。
全國性法律除列於本法附件三者外,不在香港特別行政區實施。凡列於本法附件三之法律,由香港特別行政區在當地公佈或立法實施。
全國人民代表大會常務委員會在徵詢其所屬的香港特別行政區基本法委員會和香港特別行政區政府的意見後,可對列於本法附件三的法律作出增減,任何列入附件三的法律,限於有關國防、外交和其他按本法規定不屬於香港特別行政區自治範圍的法律。
全國人民代表大會常務委員會決定宣佈戰爭狀態或因香港特別行政區內發生香港特別行政區政府不能控制的危及國家統一或安全的動亂而決定香港特別行政區進入緊急狀態,中央人民政府可發佈命令將有關全國性法律在香港特別行政區實施。

第二十二條
中央人民政府所屬各部門、各省、自治區、直轄市均不得干預香港特別行政區根據本法自行管理的事務。
中央各部門、各省、自治區、直轄市如需在香港特別行政區設立機構,須徵得香港特別行政區政府同意並經中央人民政府批准。
中央各部門、各省、自治區、直轄市在香港特別行政區設立的一切機構及其人員均須遵守香港特別行政區的法律。
*中國其他地區的人進入香港特別行政區須辦理批准手續,其中進入香港特別行政區定居的人數由中央人民政府主管部門徵求香港特別行政區政府的意見後確定。

而且國際間理唔理一回事,但乜柒都唔做就死撚左都無人知,何況唔係唯一手段,大家應該各施各法去拉停鳩鐵

修改基本法easy job

所以唔好用基本法去諗,要用中英聯合聲明。

基本法任佢玩,但聯合聲明就唔可以,所以共匪成日放假料,話聲明已經過期失效。
幾時再爆移民潮

而家開始緊
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

最後變成白宮聯署

講真,依家佢擺明格硬黎,之前個每日150 普教中都話吹佢唔漲,但依家係違反左中英聯合聲明/基本法,仲有之前單歷史文件冇實質意義件事,依家點解公安可以係香港執法? 有冇可能/方法 叫國際幫手? 就算香港人抗爭,有/冇外國幫手個效果可以差好遠

有冇可能/方法 叫國際幫手? <——又話外國說3道4。完

有可能叫
聯署咪得囉
但係人地理唔理/做唔做到野就另一回事

就算無用我都唔會反對做

講真,呢個時刻,大家都係禁緊鍵盤,最大既武器都係鍵盤,點解唔用鍵盤起個頭先呢? 外國唔撚幫至算啦,唔好乜都未做就打沉自己先

諗唔明

其實可以
諗返轉頭根本好可能係局

係咪行基本法先?

有埋消防局 警署
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

唔止

深圳灣係匪蟈內部既事,佢鍾意搵美國管理行美國法都重得。

但改變西九行基本法情況,就唔止係共匪既事,而係包括埋英國,唔可以佢話乜就乜。
要先令人關注, 製造輿論, 但好可惜大眾媒體已經柒紅, 只會唱好, 所以算把啦
要先令人關注, 製造輿論, 但好可惜大眾媒體已經柒紅, 只會唱好, 所以算把啦

聽日買返幾手66仲好啦

呢鋪可唔可以聯結晒香港所有“本土”政黨,搵外國幫手又好,請法律人士做野又好,邊個再搞私怨就咪再講自己係香港人,爲香港,愛香港,依家真係殺到黎
諗唔明

其實可以
諗返轉頭根本好可能係局

係咪行基本法先?

有埋消防局 警署

https://youtu.be/v-3inlz00-s
巴士係直接過埋對面

留明睇全能高登仔

真心需要 求下全能高登仔
唔可以咩都唔做
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

唔止

但改變西九行基本法情況,就唔止係共匪既事,而係包括埋英國,唔可以佢話乜就乜。

即係普通市民無牙力,只有靠英國

英國咁廢
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

agger 深圳灣本身就係香港以外 原本香港自己都冇say
但西九本身係香港範圍

咪係,成日偷換概念

香港講明大陸唔可以係香港執法,同深圳灣口岸完全唔同
中共違反左中英聯合聲明,可以向邊個投訴?
深圳灣係邊境
西九龍係香港嘅市中心
根本個Case就好唔同

唔止

即係普通市民無牙力,只有靠英國

英國咁廢

真係冇辦法,只有靠國際條約去保護香港

或者同外國BANKER講,當西九割地成功,日後捉你地沽空,去西九站問話,方便過你地過海落老蘭食港女。
遲早全港出租
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞