【直播】25/7/2017 15:30 港 府 高 鐵 一 地 兩 檢 事 宜 記 者 會

417 回覆
4 Like 79 Dislike
同土匪講法律
點樣令到香港既地方行大陸法都唔違基本法呢?

就係將佢定義為唔係香港喇
將d港豬一車車運上大陸勞動改造
唔該印度快撚d打支那啦
有無法律界義士會向英美領事寫信一地兩檢本質上已違反基本法18同22條

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

講真,依家佢擺明格硬黎,之前個每日150 普教中都話吹佢唔漲,但依家係違反左中英聯合聲明/基本法,仲有之前單歷史文件冇實質意義件事,依家點解公安可以係香港執法? 有冇可能/方法 叫國際幫手? 就算香港人抗爭,有/冇外國幫手個效果可以差好遠

有冇可能/方法 叫國際幫手? <——又話外國說3道4。完

有可能叫
聯署咪得囉
但係人地理唔理/做唔做到野就另一會事
有無法律界義士會向英美領事寫信一地兩檢本質上已違反基本法18同22條

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

講真,依家佢擺明格硬黎,之前個每日150 普教中都話吹佢唔漲,但依家係違反左中英聯合聲明/基本法,仲有之前單歷史文件冇實質意義件事,依家點解公安可以係香港執法? 有冇可能/方法 叫國際幫手? 就算香港人抗爭,有/冇外國幫手個效果可以差好遠

有可能叫
聯署咪得囉
但係人地理唔理/做唔做到野就另一回事
地產商係咪可以行自己的法律?

住公屋又可以行自己的法律?

睇法院點判
各大行common law既地區都有排煩

要睇租用d terms, 如果西九講到明,其他冇咁,咁就apply唔到落去

租約入面寫行中國法?
一般租約唔會寫行咩法,唔係default香港普通法?如果有人違反租約條款咁點?
點解我聽完都唔明 出租比中國就要行中國法律?咁佢批塊地比英國係未又係行英國法律? 第十八條寫明:「中國性法律除列於本法附件三者外,不在香港特別行政區實施。凡列於本法附件三之法律,由香港特別行政區在當地公佈或立法實施。 」 咁佢依家喺香港又可以實施中國法律?

釋法?

屌你老母港共

要幾無恥先講得出

好撚嘢

咁姐係符合定唔符合?

其實去返源頭,除非西九唔係香港,否則...香港特別行政區享有行政管理權、立法權、獨立的司法權和終審權。現行的法律基本不變。

呢樣野寫死係中英聯合聲明,任何改變都違反當日立約。

呢樣野,唔止係基本法,而且係國際條約文件內容。唔係任佢淫大亂尻釋法可以改變。
jr有排玩

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

其實我只係一個小市民,冇咩國際/法律常識, 但係咪有樣野叫國際法庭,可唔可以擺上去判支那輸,再有懲罰比支那。

講真,香港人連兵役都未服過,莫講話抗爭,自衛都未必個個識,從法律層面去做效益好似高d

其實去返源頭,除非西九唔係香港,否則...香港特別行政區享有行政管理權、立法權、獨立的司法權和終審權。現行的法律基本不變。

呢樣野,唔止係基本法,而且係國際條約文件內容。唔係任佢淫大亂尻釋法可以改變。

有鳩用咩
你估英國佬會幫你咩
跟本一開始起呢個已經係就係死結黎
地產商係咪可以行自己的法律?

住公屋又可以行自己的法律?

睇法院點判
各大行common law既地區都有排煩

要睇租用d terms, 如果西九講到明,其他冇咁,咁就apply唔到落去

租約入面寫行中國法?
一般租約唔會寫行咩法,唔係default香港普通法?如果有人違反租約條款咁點?

租約唔可以override法例
如果守法就係咁

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

有可能叫
聯署咪得囉

就算無用我都唔會反對做
其實有無人諗過個網絡問題,係B3出左境咁係用緊香港網絡定大陸網絡,即刻你過關前手機睇緊蘋果日報,過關後大陸地方但係無防火牆你仲可以上到,如果你睇緊劉曉波就88

所以佢咪話內地口岸區唔係香港

當初聯合聲明,已經講明香港位置領土,唔係可以佢話乜就乜

如果英國有心,將單CASE擺上國際法庭,共匪根本冇得玩

有鳩用咩
你估英國佬會幫你咩
跟本一開始起呢個已經係就係死結黎

是不為也,非不能也

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

咪玩啦 人地點會幫 又未食花生

唔會再有人幫你

香港,係英國佬眼中有咩著數?
洗黑錢?金融?
只要大陸比返同等/更多,人地wfc我地

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

有可能叫
聯署咪得囉

就算無用我都唔會反對做

講真,呢個時刻,大家都係禁緊鍵盤,最大既武器都係鍵盤,點解唔用鍵盤起個頭先呢? 外國唔撚幫至算啦,唔好乜都未做就打沉自己先
其實有無人諗過個網絡問題,係B3出左境咁係用緊香港網絡定大陸網絡,即刻你過關前手機睇緊蘋果日報,過關後大陸地方但係無防火牆你仲可以上到,如果你睇緊劉曉波就88

呢個問題都係,香如果當日你係高鐘上網,發佈一啲古怪野,究竟係犯中國法,定香港法?
各大發展商記得,借左出去既地係有得傾變做唔屬於香港特別行政區

呢個問題都係,香如果當日你係高鐘上網,發佈一啲古怪野,究竟係犯中國法,定香港法?

犯中國法
違法翻牆
各大發展商記得,借左出去既地係有得傾變做唔屬於香港特別行政區

美國快D嚟香港買地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞