【直播】25/7/2017 15:30 港 府 高 鐵 一 地 兩 檢 事 宜 記 者 會

417 回覆
4 Like 79 Dislike
其實有無人諗過個網絡問題,係B3出左境咁係用緊香港網絡定大陸網絡,即刻你過關前手機睇緊蘋果日報,過關後大陸地方但係無防火牆你仲可以上到,如果你睇緊劉曉波就88

呢個問題都係,香如果當日你係高鐘上網,發佈一啲古怪野,究竟係犯中國法,定香港法?

好人好姐做咩要過左關睇劉曉波喎
九西膠鐵B4生仔 個仔係咪有香港出世紙&香港護照 ?
各大發展商記得,借左出去既地係有得傾變做唔屬於香港特別行政區

美國快D嚟香港買地

住中資樓係咪gg?
各大發展商記得,借左出去既地係有得傾變做唔屬於香港特別行政區

美國快D嚟香港買地

住中資樓係咪gg?

以後係咪賣地都可以傾用邊個地區法律?
有無法律界義士會向英美領事寫信一地兩檢本質上已違反基本法18同22條

其實去返源頭,除非西九唔係香港,否則...香港特別行政區享有行政管理權、立法權、獨立的司法權和終審權。現行的法律基本不變。

呢樣野寫死係中英聯合聲明,任何改變都違反當日立約。

呢樣野,唔止係基本法,而且係國際條約文件內容。唔係任佢淫大亂尻釋法可以改變。

所以佢咪話內地口岸區唔係香港

口岸區所在之處本身就屬於香港特別行政區 話咩內地口岸區唔係香港 根本講唔通
有無法律界義士會向英美領事寫信一地兩檢本質上已違反基本法18同22條

其實去返源頭,除非西九唔係香港,否則...香港特別行政區享有行政管理權、立法權、獨立的司法權和終審權。現行的法律基本不變。

呢樣野,唔止係基本法,而且係國際條約文件內容。唔係任佢淫大亂尻釋法可以改變。

當初聯合聲明,已經講明香港位置領土,唔係可以佢話乜就乜

如果英國有心,將單CASE擺上國際法庭,共匪根本冇得玩

唔祈望英國出手, 只希望佢重有小小良心俾BNO轉BC
其實有無人諗過個網絡問題,係B3出左境咁係用緊香港網絡定大陸網絡,即刻你過關前手機睇緊蘋果日報,過關後大陸地方但係無防火牆你仲可以上到,如果你睇緊劉曉波就88

呢個問題都係,香如果當日你係高鐘上網,發佈一啲古怪野,究竟係犯中國法,定香港法?

咁如果你上緊Facebook,成個版都係劉曉波呢

支那:中英聯合聲明已是歷史文件

白紙黑字既中英聯合聲明就話無效,
口頭承諾都唔算既開羅宣言就話仲有效

chinese logic

有we7唔用用FB?
究竟高鐵上yahoo犯法嗎?
生個仔咪知囉 有出世紙香港護照 = 香港法
冇 = 強國法

但唔好係B4上GOOGLE 話你翻牆 拉得

China is watching you!

同班山番講合約精神?
諗唔明

其實點樣可以租地,租到可以引入其他國家司法,另到塊地變成唔屬於香港

算唔算租約override地契

同班山番講合約精神?

人地打橫黎講,你仲講道理,正常要打柒佢,所以香港=死
諗唔明

其實點樣可以租地,租到可以引入其他國家司法,另到塊地變成唔屬於香港

你唔好當租約咁睇
當係租界就會明架喇

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

仲有咩好研究呀...
打橫黎咪打橫黎囉,
英國佬理你咩?
美國佬理你咩?

唔洗研究,好明違反
第十八條
在香港特別行政區實行的法律為本法以及本法第八條規定的香港原有法律和香港特別行政區立法機關制定的法律。
全國性法律除列於本法附件三者外,不在香港特別行政區實施。凡列於本法附件三之法律,由香港特別行政區在當地公佈或立法實施。
全國人民代表大會常務委員會在徵詢其所屬的香港特別行政區基本法委員會和香港特別行政區政府的意見後,可對列於本法附件三的法律作出增減,任何列入附件三的法律,限於有關國防、外交和其他按本法規定不屬於香港特別行政區自治範圍的法律。
全國人民代表大會常務委員會決定宣佈戰爭狀態或因香港特別行政區內發生香港特別行政區政府不能控制的危及國家統一或安全的動亂而決定香港特別行政區進入緊急狀態,中央人民政府可發佈命令將有關全國性法律在香港特別行政區實施。

第二十二條
中央人民政府所屬各部門、各省、自治區、直轄市均不得干預香港特別行政區根據本法自行管理的事務。
中央各部門、各省、自治區、直轄市如需在香港特別行政區設立機構,須徵得香港特別行政區政府同意並經中央人民政府批准。
中央各部門、各省、自治區、直轄市在香港特別行政區設立的一切機構及其人員均須遵守香港特別行政區的法律。
*中國其他地區的人進入香港特別行政區須辦理批准手續,其中進入香港特別行政區定居的人數由中央人民政府主管部門徵求香港特別行政區政府的意見後確定。

而且國際間理唔理一回事,但乜柒都唔做就死撚左都無人知,何況唔係唯一手段,大家應該各施各法去拉停鳩鐵
諗唔明

我都唔明,又話香港所有野都屬於大陸,咁租咩鬼?我未見過業主會租番自己間屋架喎
諗唔明

政府話係深圳灣嘅翻版 不過倒返轉係內地係香港租地

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

仲有咩好研究呀...
打橫黎咪打橫黎囉,
英國佬理你咩?
美國佬理你咩?

唔洗研究,好明違反
第十八條
在香港特別行政區實行的法律為本法以及本法第八條規定的香港原有法律和香港特別行政區立法機關制定的法律。
全國性法律除列於本法附件三者外,不在香港特別行政區實施。凡列於本法附件三之法律,由香港特別行政區在當地公佈或立法實施。
全國人民代表大會常務委員會在徵詢其所屬的香港特別行政區基本法委員會和香港特別行政區政府的意見後,可對列於本法附件三的法律作出增減,任何列入附件三的法律,限於有關國防、外交和其他按本法規定不屬於香港特別行政區自治範圍的法律。
全國人民代表大會常務委員會決定宣佈戰爭狀態或因香港特別行政區內發生香港特別行政區政府不能控制的危及國家統一或安全的動亂而決定香港特別行政區進入緊急狀態,中央人民政府可發佈命令將有關全國性法律在香港特別行政區實施。

第二十二條
中央人民政府所屬各部門、各省、自治區、直轄市均不得干預香港特別行政區根據本法自行管理的事務。
中央各部門、各省、自治區、直轄市如需在香港特別行政區設立機構,須徵得香港特別行政區政府同意並經中央人民政府批准。
中央各部門、各省、自治區、直轄市在香港特別行政區設立的一切機構及其人員均須遵守香港特別行政區的法律。
*中國其他地區的人進入香港特別行政區須辦理批准手續,其中進入香港特別行政區定居的人數由中央人民政府主管部門徵求香港特別行政區政府的意見後確定。

而且國際間理唔理一回事,但乜柒都唔做就死撚左都無人知,何況唔係唯一手段,大家應該各施各法去拉停鳩鐵

修改基本法easy job
借左出去就有得傾變做唔算於香港行政區膠鐵最大既啟示
我地有救啦

留明睇全能高登仔

最後變成白宮聯署

講真,依家佢擺明格硬黎,之前個每日150 普教中都話吹佢唔漲,但依家係違反左中英聯合聲明/基本法,仲有之前單歷史文件冇實質意義件事,依家點解公安可以係香港執法? 有冇可能/方法 叫國際幫手? 就算香港人抗爭,有/冇外國幫手個效果可以差好遠

有冇可能/方法 叫國際幫手? <——又話外國說3道4。完

有可能叫
聯署咪得囉
但係人地理唔理/做唔做到野就另一回事

就算無用我都唔會反對做

講真,呢個時刻,大家都係禁緊鍵盤,最大既武器都係鍵盤,點解唔用鍵盤起個頭先呢? 外國唔撚幫至算啦,唔好乜都未做就打沉自己先

推一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞