(季尾衝刺)金州勇士球迷討論區(168)Golden State Warriors

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
真 唔講尾局打得有幾差 有乜理由對面九分鐘冇fg都可以輸到波
講下講下跌出頭十 唔洗坐飛機 唔洗打play in 幾好
呢隊波打playin仲唔穩陣過21年
黎緊6場如果狼6場贏4場
勇就要6場贏5場
唔係就playin 等死
都仲有一個好細可能性 就係大飛 勇 狼戰績一樣

咁就狼5 勇6 大飛7
我地有幾耐無試過可以6場食5場
唔驚 打塊有專武gp2
戰績一樣大飛都排高過勇, 2-2但係大飛分組排名高過勇士
係喎要大飛輸腸猢 勇贏kings先有呢個可能性
睇漏左2隊都係pacific division
西4-10唯一勇有tiebreaker嘅係雷, 過幾日如果打雷輸就冇埋
結論6場贏唔到5場 好大機會打playin
仲要係last 呢段時間4-10經常互對
勝場大家都差唔多 勇如果得43勝一定落PI 區

往年常規賽都柒開 今年應該可以保持水準 柒到落PI
跟住打playin = 輸硬 由PI 0:1 變0:2
上場輸狼係戰術大師破釜沉舟兵法
今時唔同往日
上年我地齊腳塊唔齊
今年塊齊腳到我地唔齊
號稱西區playoff 未輸過既勇打西岸隊隊都冇tiebreaker

雖然常規賽者
沈洲想大家一齊放假?
對狼係咪輸咗tie break?
係, 因為對同岸對手既成績較差
咁餘下賽果會唔會有影響?
聽日draymond同poole都係probablepoole左手手腕痛 draymond頸 唔知關唔關上場比gobear襲擊事
勇剩下6場對手都係西岸, 同木狼戰績相同的話都係排後, 唔記得係計對同岸先, 還是同組成績先, 唔知有冇可能拉到大飛落 play in
上面啲巴打計落同戰績都係大飛排先
咁姐係大飛黎緊6場贏3場
勇都要6場贏5場先拉到
睇返nba.com 係計同組成績先
所以大飛佔優

TIEBREAKER BASIS FOR TWO-WAY TIES:
(-) Tie breaker not needed (better overall winning percentage)
(1) Head-to-head won-lost percentage
(2) Division leader wins tie from team not leading a division
(3) Division won-lost percentage for teams in the same division
(4) Conference won-lost percentage
(5) W-L Percentage vs. Playoff teams, own conference
(6) W-L Percentage vs. Playoff teams, other conference
(7) Net Points, all games
無啦 基本上頭6都至少43勝
勇已經要44勝先過到
岩岩google 話
Tiebreaker vs. Golden State: Wolves currently own via conference win percentage

Timberwolves: 27-20
Warriors : 25-21

係咪計呢樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞