(季尾衝刺)金州勇士球迷討論區(168)Golden State Warriors

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
大清老啦,仲叫佢做咁多野,跟ray Allen咁打應該可以打到39歲
啲台仔護仆大將軍應該嬲到爆炸,早兩日先吹奏完今日就比人兜巴星好撚嬲

庫奇:很多人不理解Poole為什麼要投最後38秒的後撤大號三分球,當下大錶剩38秒,小錶剩7秒,Poole出手後沒進,灰狼抓到籃板時大錶剩36秒,小錶則是24秒,這就代表灰狼跟勇士還會各有一次進攻回合,這也是很常說的2for1。

.

假如灰狼投進,勇士還能有10秒以上的時間執行最後一波戰術,假如Poole沒有投後撤三分球,用剩餘7秒去找其他更好的出手機會,先不論找不找得到,屆時就會壓縮勇士最後一擊的佈置時間,當然可以質疑為什麼是Poole去執行2for1,而不是Curry,我自己是認為依照本場手感,誰來都差不多,總之這波2for1是可以接受的,從結果來看,勇士確實靠著Gobert罰丟1球繼續保有領先,同時也是大錶領先小錶4秒的情況下,代表著只要勇士能好好處理剩餘進攻時間,就算沒進,灰狼也只有2~3秒的時間能打最後一擊。

Go warriors: 沒他投進超前的關鍵三分,大家有機會罵他嗎?
仆三分線後鳩射
大清玩波唔上
廢鳩傳失
仆傳失
今場所有元素齊晒
Right play bad shot selection, 英雄波唔入被屌好合理
勇士今季打最後一個possession, 係全聯盟最多失誤既球隊,一共有14個失誤

幅圖好撚痛
呢度有盲屌仆,台仔就盲撐仆
新post圖+1
有時睇勇士係關鍵時刻啲球既處理,真係以為自己睇緊哈林籃球隊
不用分得那麼仔細,今日個個都戰犯除左我魯大哥
除埋gp2得唔得
人哋2 for 1係for 1 fg 我勇係for 1 to 仲要超額完成2 to
贏緊2分打乜鳩2for1
不嬲都係用盡d時間
用盡晒就唔會有手感仔廢鳩呢d 柒波出現啦

乜鳩狼入勇有時間,多鳩餘
狼唔入無時間添
保第六打kings kerr正在下盤得大的棋
Gp2都係戰犯
發覺人多或者多人用就會出事今季愈齊人就愈易輸
點都要守狼最後一攻, 多一次出手機會
柒在之後冇hold實個波to俾人入easy shot
Reddit係咁鬧Green, 最後嗰球傳乜鳩,驚要射罰球
黑氣石冇計,同隔黎沾狗一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞