儲值卡資訊區(3)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
而家上台無限plan又鬥減
R到280左右又屌打儲值卡

儲值卡會少左批用開20GB以上既客源

仲會多左好多大流量用戶既存在,因為有D上台完約都比開200-300/月既用戶見無限都係差唔多錢就索性轉無限,之後就一定肆無忌憚咁用啦,我覺得黎緊大家都會FEEL到網速會慢左,應該首先會係CSL之後就SMT用戶

香港已經好慢所以無乜分別
最明顯因為個台而變慢既一次係當年我用緊HKT 佢租左個3G俾CMHK
嗰下慢到 因為本身HKT 4G無人用 快到仆街
之後第二次 轉左去CSL 半年後話同HKT合併返 即時仆街
所以我覺得香港4G真係已經慢到無得再慢

又未到咁誇既,雖然變慢左,但一般手機使用既用家應該唔大分別,因為對手機黎講7.2已經夠晒,真正影響既係將手機用黎當家用上網既用戶,因為會同時一個又youtube,一個mytv,一個又bt .....少如果得慢10mb對佢地黎講已經好大分別

睇youtube, send圖,碌fb, 碌ig story果時都明顯見到有分別 有時check email有大少少既attachment, 7.2Mbps最多緊緊夠用黎日常通訊,連埋娛樂既話一定唔夠

香港4G coverage個%好高架,但平均速度同韓、新比輸成截

一用過全速就會唔想返轉頭
不過儲值卡個市場真係愈黎愈嚴峻
低價有21mb plan,
高用量又有2xx蚊無限(家庭plan直程$1xx)

某d仲有市場既,不過我都考慮緊張hemat轉唔轉去3個corp plan好,$86 42Mbps 3G, 5GB FUP

夠哂我部SPARE機拎黎覆WhatsApp用

$96 4g 42mbps 就可以 3g only 不了

某d仲有市場既,不過我都考慮緊張hemat轉唔轉去3個corp plan好,$86 42Mbps 3G, 5GB FUP

你其實都係覆whatsapp姐,點解唔買年卡

我早有年卡+月費plab
想知道市場上嘅10gb 年卡,到期後可唔可以再充值延長多一年10gb?

有時係街會share比ipad睇波,hemat都叫夠load 720p

香港已經好慢所以無乜分別
最明顯因為個台而變慢既一次係當年我用緊HKT 佢租左個3G俾CMHK
嗰下慢到 因為本身HKT 4G無人用 快到仆街
之後第二次 轉左去CSL 半年後話同HKT合併返 即時仆街
所以我覺得香港4G真係已經慢到無得再慢

又未到咁誇既,雖然變慢左,但一般手機使用既用家應該唔大分別,因為對手機黎講7.2已經夠晒,真正影響既係將手機用黎當家用上網既用戶,因為會同時一個又youtube,一個mytv,一個又bt .....少如果得慢10mb對佢地黎講已經好大分別

睇youtube, send圖,碌fb, 碌ig story果時都明顯見到有分別 有時check email有大少少既attachment, 7.2Mbps最多緊緊夠用黎日常通訊,連埋娛樂既話一定唔夠

香港4G coverage個%好高架,但平均速度同韓、新比輸成截

你會share wifi or 用黎睇2k youtube?
我以前用csl既儲值卡玩無事7.2睇1080p youtube 果d都好流暢,我覺得就算網速再高d都只係流暢同極快既分別
當然你如果用開高速用返7.2就係係接受唔到啦

新加坡同韓國有幾快?
仲有價錢如何?
我都想知道香港同其他國家比貴唔貴

南韓37.5Mbps排世界第一,新加坡30Mbps排第四

香港12.6Mbps排36

價錢方面可以自己搵下,訓先

南韓未試過
但台灣同新加坡真係快到

台灣都明列前茅架
如果本人唔係香港
但有身分證影印, 大卡, 同其他證明文件
可唔可以搵人幫手代辦轉台?
如果本人唔係香港

ps. 本身都用緊儲值卡
如果本人唔係香港

你個人唔係香港又點比大卡出去搞轉台?
如果本人唔係香港

張卡係香港
如果本人唔係香港

張卡係香港

如果你本身係儲值優 就唔洗身份證 因為邊個拎大卡邊個就係個number個主人
如果你係上台客先要身份證

你會share wifi or 用黎睇2k youtube?
我以前用csl既儲值卡玩無事7.2睇1080p youtube 果d都好流暢,我覺得就算網速再高d都只係流暢同極快既分別

新加坡同韓國有幾快?
仲有價錢如何?

南韓未試過
但台灣同新加坡真係快到

台灣都明列前茅架

講起台灣
http://www.ettoday.net/news/20170116/849902.htm?t=4G上網8天「狂用5137GB」%E3%80%80他讚中華吃到飽太棒...網友怒爆!
香港搵人挑戰下

新加坡同韓國有幾快?
仲有價錢如何?

南韓未試過
但台灣同新加坡真係快到

台灣都明列前茅架

講起台灣
http://www.ettoday.net/news/20170116/849902.htm?t=4G上網8天「狂用5137GB」%E3%80%80他讚中華吃到飽太棒...網友怒爆!
香港搵人挑戰下

我係台灣月月150-200GB

台灣吃到飽 以台灣人消費能力黎講都幾貴wo

新加坡同韓國有幾快?
仲有價錢如何?

南韓未試過
但台灣同新加坡真係快到

台灣都明列前茅架

講起台灣
香港搵人挑戰下

其實都係 講緊一個月無限=10幾包萬寶路
如果本人唔係香港

張卡係香港

如果你本身係儲值優 就唔洗身份證 因為邊個拎大卡邊個就係個number個主人
如果你係上台客先要身份證

THX!

南韓未試過
但台灣同新加坡真係快到

台灣都明列前茅架

講起台灣
香港搵人挑戰下

其實都係 講緊一個月無限=10幾包萬寶路

香港有冇人挑戰下5000gb
之前得到既資料都係1000gb既fup
5000gb係一個咩世界?

南韓未試過
但台灣同新加坡真係快到

台灣都明列前茅架

講起台灣
香港搵人挑戰下

有時有的plan你地唔知姐 499就無限啦

499 /70蚊紅萬再*57

南韓未試過
但台灣同新加坡真係快到

台灣都明列前茅架

講起台灣
香港搵人挑戰下

用紅萬計
咩玩法

台灣都明列前茅架

講起台灣
香港搵人挑戰下

用紅萬計
咩玩法

因為台灣同香港都有
有冇人用csl開始慢左??
有冇人用csl開始慢左??

已轉 卡巴人 冇用Hello 上網 幾個月

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞