儲值卡資訊區(3)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
多謝你們熱心討論,終於post3啦

Kabayan (CMHK)

http://resource01.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/1825000/1826766/02_600.jpg
點解咁多人玩?
除左張卡本身送10日4G無限上網(3.6Mb/2GB,Fup 800Kb),因為最近個優惠買$38卡送($15+$50)令卡有$108夠開98plan

$98 30日4G無限上網plan仲要提升左(3.6Mb/15GB,Fup 2Mb)

3HK 4G萬能儲值卡
張卡市價約$60
可開$98/30日4G無限上網(14.4Mb/ 6GB,Fup 128Kb)

專用增值劵$60可以有$110儲值額,即係一個月$60就可以開到30日Plan

Hemat (CSL)

張卡賣$38, Plan如下:
$98 30 天 無限上網 (*101*420#) 3.6Mb(6GB FUP)
$88 4GB (*101*418#) 3.6Mb
$38 1GB (*101*612#) 3.6Mb (天堂plan 不受 FUP 影響,但不能用來破地獄)
$8 1小時/7.2Mb(*101*832*2#)
$28 24小時/7.2Mb (*101*832*3#)
$78 7日/7.2Mb 無限 (*101*832*4#)
張卡近排已經提升左去4g上網都有3.6mb,而fup後聽講都有2mb(有待查證)
玩Hemat一定要用專用增值劵

因為有增值優惠:
每 $20 會多送 $6 共 $26 面值
每 $50 會多送 $15 共 $65 面值
每 $100 會多送 $30 共 $130 面值

以上推介既三張卡都可以Mnp(即係可以轉你個電話號碼黎張儲值卡)
想知更多mnp可下面留問

希望有更多巴打介紹多d唔同既高用量卡
岩岩想幫手開
BTW,KABAYAN送15+50 DEL左佢啦
過左23號了

3.6 係睇到1080但開頭要load一陣先

我見卡巴人好似好多好評,咁我應該買佢定smt好啲

如果淨手機用卡巴人係ok既
但你諗住share就一定唔夠用

知唔知$60 個張可唔可以用落3G 機到
如果有巴打係4G 機用緊60蚊卡巴人
可唔可以試下有冇得lock 3G signal 然後睇下用唔用到 thank you

冇巴打用緊?

cmhk 既3g 咪玩啦
3g我估csl好d

我有用開38蚊卡開4g plan 係3G 舊電話到share wifi 比router 用 托賴都叫大部分時間過3Mb
但依家冇左40蚊卡個優惠 想睇下張60蚊卡有冇得放落3G 機用 知各位巴打都難d仲用3G 機 所以先想搵巴打幫手lock 3G signal 試下張卡係3G 機會唔會用到
如果csl 卡係hemat? 除開幾錢一個月到

hemat $98 但本身有增值優惠30% ,姐係100送30而且經常搞活動好似之前有個入100送50再右本身送30 抵到爛
岩岩想幫手開
過左23號了

係wo,下次del啦
岩岩想幫手開
過左23號了

係wo,下次del啦

30天無限上網呢家係咪KABAYAN最抵屌?
始終頭15GB 3.6M,之後先2M
岩岩想幫手開
過左23號了

係wo,下次del啦

係但38優惠完左,要平就k60
有無巴打開左張lyca 49蚊開左上唔到網 只係打到電話 會唔會係我做少左啲咩?
有無巴打開左張lyca 49蚊開左上唔到網 只係打到電話 會唔會係我做少左啲咩?

唔清楚,但有d要特別set個APN

我七仔買個時過唔到機唔知關唔關係
有無返大陸用嘅卡推介
冇38蚊了

3.6 係睇到1080但開頭要load一陣先

我見卡巴人好似好多好評,咁我應該買佢定smt好啲

如果淨手機用卡巴人係ok既
但你諗住share就一定唔夠用

知唔知$60 個張可唔可以用落3G 機到
如果有巴打係4G 機用緊60蚊卡巴人
可唔可以試下有冇得lock 3G signal 然後睇下用唔用到 thank you

冇巴打用緊?

cmhk 既3g 咪玩啦
3g我估csl好d

我有用開38蚊卡開4g plan 係3G 舊電話到share wifi 比router 用 托賴都叫大部分時間過3Mb
但依家冇左40蚊卡個優惠 想睇下張60蚊卡有冇得放落3G 機用 知各位巴打都難d仲用3G 機 所以先想搵巴打幫手lock 3G signal 試下張卡係3G 機會唔會用到
如果csl 卡係hemat? 除開幾錢一個月到

hemat $98 但本身有增值優惠30% ,姐係100送30而且經常搞活動好似之前有個入100送50再右本身送30 抵到爛

咁請問之前Hemat咪只可以行3G先係7.2mb,4G得0.X mb,唔知依家仲係唔係?
每月用約2gb應該用咩儲值卡好?
而家主no. 用緊hello再加3hk張全年10gb卡
有無更抵推介?
同埋想問下hemat卡係咪有nanoSIM,我個張係MircoSIM黎
諗過自己剪卡,但睇落塊晶片好似大過nano size又唔敢亂黎

係唔係收到電話訊號,但係開左上網都冇3/4g訊號咁
如果係你試下睇番你咩台 去set番個APN試
幫你ckeck左
==============================
APN – data.lycamobile.com
Username:
Password:
MMS APN – data.lycamobile.com
MMSC – http://lyca.mmsmvno.com/mms/wapenc

幫你ckeck左
==============================
Username:
Password:
MMSC – http://lyca.mmsmvno.com/mms/wapenc

正常搞完應該即刻上到網/重開機就有

幫你ckeck左
Username: lmhk
Password: plus

幫你ckeck左
APN – data.lycamobile.hk
MMS APN – data.lycamobile.hk

幫你ckeck左
APN – data.lycamobile.hk
MMS APN – data.lycamobile.hk

多謝補充
因為我剩係睇呢到
http://www.lycamobile.hk/cn/mobilewebsettings
想問如果買左張舊半日4g,可唔可以用補領新卡呢個方法將張卡個plan延遲扣錢,即係好似新卡咁開返先扣148
想問深圳聯通/移動出唔出到實名卡?
唔用唔收錢或者每月收極少錢果隻

聯通首年每月6蚊 第二年每月12蚊
岩岩想幫手開
過左23號了

係wo,下次del啦

係但38優惠完左,要平就k60

用my frd 會唔會低d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞