買電視機 / 換電視機 集中討論區 (139)

974 回覆
1 Like 2 Dislike
巴打換唔換到一部?

搞到成撻咁撚樣
抺甩左層 coating
我都有支, 淨係用黎抺部用左4年既 MON, 唔敢用黎抺電視機, 電視機我只會用乾眼鏡布抺.
有冇巴打可以分享下
係,仲要係450,即刻調頭走
希望我唔會後悔今日落單
但都要多謝早兩日有位巴打報料,先知依家啲offer係唔同,唔係就去咗AV生命買了,仲以為間間大鋪贈品一樣
巴打去左邊間買
小心啲 你抹甩其他野 無仇報
想問下各位黎緊想買部55"新電視1萬以下budget
諗住LG C2 / SAMSUNG QN85B / SONY A80J
呢三部會揀邊部?定係會有其他選擇?
主要用黎打ps5 game + 睇電視電影netflix 睇波
最好有Airplay
LG C2
LG: OLED G > OLED C > OLED B > OLED A >>> QNED91 > QNED81 > NANO > UQ

SONY: QD-OLED A95 > OLED A80/A90 >>> X95 > X90 > X85 > X80 > X77

SAMSUNG: QD-OLED S95 > QN95 > QN85 > Q80 > Q70 > Q60/Q61 > BU

PANASONIC: OLED LZ2000 > OLED LZ1000 >>> LX900 > LX800 > JX700

QD-OLED SONY A95大約 = SAMSUNG S95

LG OLED G大約 = PANASONIC LZ2000

LG OLED C大約 = PANASONIC LZ1000 > SONY A80/A90

LG OLED B大約 = SONY A80/A90

LG OLED A 沒有同級對手

LG QNED91大約 = SONY X95 = SAMSUNG QN85

LG QNED81大約 = SONY X90 = SAMSUNG Q80

LG NANO大約 = SONY X80 = SAMSUNG Q60

SONY X85大約 = SAMSUNG Q70

LG UQ大約 = SAMSUNG BU
周圍都冇貨
繼續等定係點
冇貨啦,有冇問avoutlet?
想請問下依家5月中
LG C2 48吋 大概幾多錢到
想問budget 5000-6000有咩推介?想買部放公司
3000內有無40吋左右cp值高既電視推介?
Panasonic TH-40MS600H 行貨
$31XX
1. 60hz VA 1080P LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. ANDROID TV系統
3. HDMI 1.4x2
4. 5年保養

SHARP 4T-C42DK1X
$31XX
巴打你好好心,多謝
you are welcome
想請教下無乜用andriod tv 會推介邊隻多d?
都係比屋企人睇
2部都係ANDROID TV
1部4K, 1部1080P
有無得睇到 4T-C42DK1X release date?
好似無乜資訊,上網HKEPC個邊話:
42寸日本4K panel 好大機會係十年前堺工廠既出品
自從sharp 唔生性買番堺工廠, 立即出番好多細4K panel, 42/52/60/70呢D尺寸

不過連韓仔廠都唔玩LCD 面板, 就知已經無肉食呢個文章寫得幾仔細, 分析曬做面板得大陸先有得賺
日本Panel係冇咩特別優勢

LCD Panel係冇肉食,三星LCD廠都賣左比TCL華星光電
應該係2023年出既

Sharp都變左台灣野
韓廠現在都主力做OLED面板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞