買電視機 / 換電視機 集中討論區 (139)

974 回覆
1 Like 2 Dislike
信仰+保養服務質素
Lg冇咁易燒印
a95k 行貨去邊度買好 唔想要部ps5
avoutlet, 冇贈品
竟然?
主要因為LG佣金相對多

LG係預防燒印方面係做得相對好
對,我有用A95K同A80K對比
咁你覺得同sony比邊個好啲
我覺得標準模式下LG畫面比較搶眼,Sony畫面比較柔

如果用電影模式兩者差距不大
佢鍾意LG架啦
我6月先入伙
今日去左AVlife問A95K 55", 唔要贈品$16XXX
但我見其他巴打可以問到$15XXX
佢仲話過埋月尾冇左PS5優惠會貴番
搞到我十五十六好唔好宜家買定先
要淨機去avoutlet買
Avlife抵在19000蚊買齊全套, ps5自己賣4000
15000有齊免費送貨, 信用卡優惠, 同埋活動架
我想要77A95L,遲啲再換SONY出下一代再大嘅QD-OLED
Av 人生落3成訂
可以留90日
全數好似半年?
想問下 KD-43X80K 今年5月會唔會又轉款?
咁好
轉43X80L

改個名,最多轉個外型
又係5月?即係又要早啲買定啲
5月左右,通常入門機早少少
有人覺得sony 立體感好啲,A95K 紅色先夠紅
但我覺得要set 定 hdmi 模式做enhanced 定咩嗰啲好反智
LG 全部hdmi support 120Hz deep color DV
有人話lg 紅色偏燈

我呢排C2用isf 光亮或暗房模式
depend 當時個環境多唔多燈
我木眼覺得好靚

C2 水性價比世一
認同, 其實我真係覺得LG OLED做得幾靚, 標準MODE搶眼, 想柔化同真實就用電影MODE, 佢光度係偏盡量係安全範圍下用盡部機, SONY就偏保守整體畫面相對暗少少

SONY標準MODE其實都係偏柔化, LG偏銳利, 光暗位特化, 陽光比較有真實既刺眼感
最緊要自己對眼覺得靚, 部電視就係一部好機
https://streamable.com/pktv5v

想請問吓有冇師兄知咩事?我呢部係Samsung 50TU8000
琴晚用用下突然個畫面冇咗,然後變成好似上面條片咁螢幕閃閃吓,㩒遙控掣咩反應都冇。試過斷電,一插返電個螢幕就即刻繼續閃閃吓
Call三星

印象中係此型號50吋通病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞