買電視機 / 換電視機 集中討論區 (139)

974 回覆
1 Like 2 Dislike
呢部係水貨機,是否已碌柒
盛澤水貨?
係,用咗差唔多兩年
搵盛澤問下有冇得整
收到🫡唔該師兄
Step巴你好,A95K之前有塵,用豐澤送既清潔劑抹完見到有啲油漬咁,可以點解決?
話左唔好用清潔劑
試下用眼鏡布沾少少水抹下

記住係少少水
唔知Macbook mon個coating 同OLED 電視係咪相近,但我之前用高樂氏果隻冇酒精濕紙巾係可以抹得走依啲油跡
任何電視都唔可以用清潔劑同任何布抹,包括纖維布

除咗眼鏡布質地外,加水有個風險係會令塵更易磨到表板,所以用兩塊眼鏡布質地抹:一塊先抹走塵,另外一塊用少少水抹走水溶污垢
無酒精消毒濕紙巾好大機會會有PG同BG呢兩隻有機溶劑,電視表板唔用得

MacBook塗層係靚嘢嚟
唔該迪露同step巴比人鬧左好耐,岩岩試完好左啲冇咁突兀
絕對可以向豐澤換貨,因為佢送清潔劑係誤導,之前有巴打成功換咗貨,都係我叫佢換
佢如果送嘅時候冇講明唔可以用落你買嗰部電視,責任係走唔甩的,另外佢送只係為咗清貨,大家要心水清
C2 水性價比世一

唔壞就係
想幫屋企人換部65吋電視
平時睇電視新聞用

求巴打介紹
如果SONY就可以揀X90K/X95K行貨

如果其他牌子就睇價錢排高低配置

電視沒有性價比可言,一分錢一分貨,水貨會平不過請比較行貨價錢,如果行貨貴少少都建議揀行貨
喺外國想買電視,見到LG QNED85 做緊特價連税港紙5,300 左右,請問抵唔抵?
本身想買X85K,但等左好耐都唔做特價
OK 啦,雖然係IPS panel 但起碼有full array local dimming 黑位唔會太差
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/qned85
我覺得除了a95k
sony其他oled機種同lg差唔多
rtings唔用checkerboard測試對比度
轉用個咁簡單嘅場景 真係寬鬆咗好多
真定假呀...會貴返...
電視價錢唔係齋跌嘅,有浮動,不過最終極都係會平
岩岩問了沙田 19xxx 送ps5 加原裝掛牆
好吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞