買電視機 / 換電視機 集中討論區 (139)

974 回覆
1 Like 2 Dislike
玩得av 野,有幾多大陸野上到大枱
之前55同65都係跟原廠WL850活動架, 可能改左
A95L我估7月頭先開賣, 連機電署都未有登記
SALES想你盡快買, 嚇你姐
佢冇貨咪去豐澤, 百老囉
賣晒唔再入貨呢D SALES邊會知道吖, 公司採購決定既野
唔同鋪送既架都唔到,唔知點解而且勁搞笑
問到邊間送活動架就邊間買
以下盛澤水貨割價大傾銷, 有興趣就自己行動

LG 55" OLED TV C2 水貨
91XX
唔得了,佢都係格硬減
Oppo,但就算Oppo 喺BD 機做到一線,都係遠遠賺得唔夠電話咁多,所以後來放棄都係正確決定嚟
現在仲有幾多人買BD碟吖

串流已經成為主流
係呀,佢喺果個時間退算係斬纜斬得啱時機
請問 $8000 budget 50 inch (空間問題) 120hz 最好係咪 50X90J?
Samsung 50QN90B 行貨
$76XX
1. 144hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式MINI LED背光, 約448分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K144, VRR, ALLM
8. 2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度1700nits, 最高2000nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
12. 有Dolby Atmos
13. 防反光
呢部有冇咩隱藏問題?主要駁Apple TV睇Netflix / TV+ / Jellyfin同駁PC打機,同埋有條舊Sony sound bar S200F用唔用得返?Thanks
1. 唔覺有咩隱藏問題
2. 可以用
我買嗰間送固定
荃灣嗰間送活動
但係送活動嘅貴一千
55同48係咪除咗size之外塊panel都有分別?
42/48吋本身PIXEL細粒, 光度上唔到55吋水平
咁想問吓如果盛澤買水貨嘅話就包一年內零件保養,三年panel保係香港LG提供定都係要經盛澤寄返內地?
要經盛澤寄返內地返大陸LG廠換

香港LG係唔會整水貨, 佢官網講到明
分分鐘搞3 5 7 個月
怕咪比多D錢買行貨, 6月前好買, 之後新款價錢會回到上年6月咁
暫時未試過有LG OLED水貨需要運上去整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞